Esplanada nudi gurmanske slastice i koktele s domaćim jagodama

Esplanada nudi zavodljive delicije s jagodama u spoju s vrhunskim pjenušcima s Plešivice. Fantastični kokteli i limitirano izdanje šik Popodnevnog čaja pripremaju se i poslužuju sa sočnim jagodama iz lokalnog uzgoja.

U znaku jagode

Zagrebačka Esplanada u svibnju je sva u znaku jagoda. Jarko crvena boja, intenzivan miris i sladak, neodoljiv okus najkvalitetnijih domaćih zagrebačkih jagoda nadahnuli su i ovaj put cheficu Anu Grgić Tomić i glavnu slastičarku Mirjanu Špoljar. Kreirale su neodoljivu hedonističku priču zbog koje ćete poželjeti iznova se vraćati u ovaj kultni hotel.

U Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru očekuje vas popis božanstvenih slastica poput interpretacije šnenokli s kremom od vanilije i notama karameliziranih jagoda, toplog cobblera od jagoda sa sladoledom od kokosa, tarta s bademom i kremom od šampanjca, kolača od skute u spoju sa sorbetom od jagoda – okusi čistog zadovoljstva. Za sve željne daška francuske romantike posebno se ističu madeleines od jagoda. Spoj kreme od limuna, svježih jagoda te pesta od badema i bosiljka koji će zasigurno biti povod pokojoj proljetnoj romansi. Za istinske gurmane koji vole jednostavan, čist okus ovih zdravih proljetnih plodova koji obiluju vitaminom C. U ponudi su svježe jagode s tučenim vrhnjem uz koje savršeno pristaje čaša vrhunskog pjenušca iz zagrebačke regije, s obronaka Plešivice, da bi upotpunila ovu slatku gurmansku priču kojoj će tek rijetki moći odoljeti.

Slatke delicije Esplanada

Kozmopolitsko ozračje Esplanada 1925 Lounge & Cocktail bara s bezvremenskom terasom Oleander savršeno je za uživanje u limitiranom izdanju Popodnevnog čaja. Na raskošnom etažeru donosi potpuno novu kolekciju mini zalogaja i slastica nadahnutu domaćim jagodama. Pečeni brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka. Tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva burrata s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode. Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, crème brûlée sa šampanjcem i jagodama. Brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricotte i gelom od jagoda te ono najslađe: jagode u čokoladi, za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12:00 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru i na terasi Oleander.

Osvježenje uz novu selekciju koktela

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru svakako kušajte savršenu selekciju novih koktela s notama jagoda koju potpisuje Vjenceslav Madić. Uz teatralan pristup vrhunskih koktel-majstora dopustite da vas zavedu kozmopolitsko ozračje i terasa s pogledom na grad. Selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda od kojih će vas svaki oduševiti. Strawberry Fizz, Strawberry Negroni ili Spring Spritz.

„Za sve ljubitelje vrhunskog džina i slatkih nota pripremio sam blago gaziran Strawberry Fizz. U njemu se jagode isprepliću s voćnim paprom i svježinom crvenog grejpa bez dodanih šećera – idealno osvježenje i odličan koktel u spoju s malim zalogajima”, istaknuo je Vjenceslav. „Strawberry Negroni još je jedan fantastičan koktel punog i bogatog okusa koji će vas osvojiti na prvu. Ako ste ljubitelj koktela Negroni, ovaj twist na bezvremenski klasik idealan je za kušanje nečeg novog. Zanimljiv spoj zagrebačkog Old Pilot’s džina od jagode, Camparija i Vermoutha Rosso savršeno će osvježiti nepce aromatičnim okusima”. Naglašava Vjenceslav te zaključuje: „Treći po redu je Strawberry Spritz, fantastičan osvježavajući spritz u kojem se isprepliće pregršt svježih voćnih okusa uz dodir perla Rosé Prosecca, koji prati dug i ukusan završetak jagoda. Ovaj slojevit koktel može se piti u svako doba dana, što ga čini savršenim odabirom za sve ljubitelje laganih nota.”