Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Stockholm – Zagreb   

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je uveo novu sezonsku liniju Stockholm – Zagreb. U povodu toga u zagrebačkoj zračnoj luci održana je prigodna svečanost. Dočekani su prvi putnici iz Stockholma, koji su u Zagreb stigli u 13 sati i 15 minuta zrakoplovom Airbus 319.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će povezivati glavne gradove Hrvatske i Švedske triput na tjedan. Sve do sredine listopada ove godine, a putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 159 eura na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com .

Croatia airlines: Stockholm – Zagreb

U povodu uvođenja nove linije Croatia Airlines darivao je sve putnike na današnjim letovima OU486 Zagreb – Stockholm i OU487 Stockholm – Zagreb nagradnim voucherom s 20 posto popusta, koji se može iskoristiti prigodom kupnje karte za sljedeće putovanje na ovoj liniji.

Osim izravnih sezonskih letova Zagreb – Stockholm hrvatski nacionalni avioprijevoznik ove godine uvodi još dvije nove sezonske linije iz Zagreba. Utorak, 21. svibnja planiran je prvi let na novoj liniji Zagreb – Berlin na kojoj će zrakoplovi letjeti također triput na tjedan (utorkom, petkom i nedjeljom). 14. lipnja 2024. uvodi se i treća nova linija Zagreb – Tirana na kojoj su letovi planirani dvaput na tjedan.

Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, na današnjoj je svečanosti rekao:

  • Drago nam je što smo ove godine, proširili međunarodnu mrežu naših letova iz Zagreba u europska odredišta. Vjerujem da će putnici prepoznati vrijednost naše nove usluge i iskoristiti najbržu prometnu vezu. To će pridonijeti razvoju turističkih kapaciteta Zagreba i još uspješnijem poslovanju MZL Zagreb.

Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb izjavio je:

  • Veseli nas svaka nova linija našeg značajnog partnera i nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa. Zato pozdravljamo uvođenje današnjeg izravnog leta za Stockholm, kao i narednih letova za Berlin i Tiranu. U ovogodišnjem ljetnom redu letenja Croatia Airlines povezuje Zagreb s brojnim destinacijama, te daje izravni doprinos kako prometnim rezultatima zračne luke, tako i boljoj povezanosti Zagreba i Hrvatske s Europom i svijetom.

Izjava direktorice Turističke zajednice grada Zagreba

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, izjavila je:

  • Uvođenje novih direktnih letova Croatia Airlinesa koji povezuju Zagreb s Berlinom, Stockholmom i Tiranom predstavlja značajan poticaj za turizam glavnog grada Hrvatske. Ovi novi letovi ne samo da poboljšavaju dostupnost Zagreba, već i jačaju ugled grada kao atraktivne europske destinacije. Direktna zračna veza sa Stockholmom posebno otvara nova vrata skandinavskom turističkom tržištu. Privlačeći posjetitelje koji žele istražiti kulturne i prirodne ljepote Zagreba. Dugogodišnja suradnja između Turističke zajednice grada Zagreba i Croatia Airlinesa, kao nacionalnog avioprijevoznika. Ključna strateška odrednica, a redoviti izravni letovi i povezanost s glavnim aviosredištima osiguravaju temelje za daljnji razvoj turizma u Zagrebu.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, poručila je:

  • Otvaranje linije Zagreb-Stockholm predstavlja značajan korak za jačanje turističke povezanosti naše regije s međunarodnim tržištima. Ova linija ne samo da će omogućiti brži i lakši dolazak turista iz Skandinavije, već će i dodatno potaknuti razvoj kontinentalnog i turizma u Zagrebačkoj županiji. Turisti visoke platežne moći imat će priliku otkriti jedinstvenu ponudu, od prirodnih ljepota do bogate kulturne baštine. Među ostalim, Zagreb i Stockholm dijele činjenicu da su oba grada kulturno bogata i okružena predivnim pejzažima i prirodom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s ukupno 18 međunarodnih odredišta. Amsterdam, Atena (via Dubrovnik), Barcelona, Bečom, Berlin, Bruxelles, Kopenhagen, Frankfurt, London (Heathrow), Mostar, München, Pariz, Rim (via Split i via Dubrovnik), Sarajevo, Skoplj, Stockholm, Tirana i Zürich.

Tijekom turističke sezone Croatia Airlines planira povezivati Hrvatsku s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala.