Podravina i Slavonija – doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku

Podravina i Slavonija idealne su destinacije za vikend bijeg iz urbanih sredina; hrvatska Sahara, interaktivni centri na temu ptica i pjesništva, naivna umjetnost i fenomenalna domaća kuhinja čine ih savršenim mjestom za odmor. Neočekivano blizu i neočekivano lijepe, ove će vas regije nadahnuti i potaknuti da kažete: „Vrijeme je za putovanje!“

Ljubitelji prirode i životinja, pogotovo ptica, neće propustiti odlazak u Posjetiteljski centar – Dravska priča. Udomljene životinje nakon ozljeda, organski uzgojeno voće i povrće te znanstveni laboratorij samo su neki od sadržaja ovog centra. Kreativnost, inovativnost te vizualnu atraktivnost Dravske priče potvrđuje i Simply the Best nagrada za najbolji novi hrvatski projekt u turizmu iz 2020. godine.

Razgovor s Petrom Preradovićem

Jest li znali da možete osobno razgovarati s jednim od najvećih hrvatskih pjesnika, Petrom Preradovićem? Naravno, u Grabovici, putem holografske projekcije u rodnoj kući našeg velikog poete koja je pravo čudo tehnologije zahvaljujući ulaganju iz EU fondova. A tko zna…možda vas naš najveći pjesnik dovoljno inspirira te mu se i pridružite u virtualnom dovršavanju stihova njegovih najpoznatijih pjesama!

Prava pravcata pustinja

Afrika je daleko, no Đurđevački pijesci, geografski raritet u Europi, može vam pružiti dašak crnog kontinenta bez tigrova, lavova i zmija. Stari su ih Đurđevčani zvali “Krvavi peski”. Nekadašnji ledenjaci nanosili su sediment koji danas čini veliku pješčaru koja ima prave dine, baš kao u Sahari! Možete se i izuti, da vidite kakav je to osjećaj hodati po pijesku. Mali zoološki vrt još je jedna atrakcija ove pješčare, čiji su glavni junaci, naravno, deve. Preko 300 vrsta leptira upotpunjuje slikovitost Đurđevačkih pijesaka.

Umjetnost i gastronomija

Nedaleko od Đurđevca, nalaze se čuvene Hlebine. To je mjesto koje je proslavilo hrvatsku kulturu po cijelome svijetu. U Galeriji naivne umjetnosti Hlebine možete vidjeti najveća djela naših najpoznatijih umjetnika s naglaskom na opus Ivana Generalića. I za kraj, preporučujemo okrjepu u prelijepom rustikalnom ambijentu uz prvoklasnu kuhinju u Pustari Višnjica nedaleko od Slatine. Najbolje delicije, vrhunska vina i aperitive iz domaće proizvodnje vaš boravak u ovoj slavonskoj oazi mira učinit će čarobnim i nezaboravnim. Ne zaboravite – vrijeme je za putovanje!

Sadržaj kreiran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.