Doživi domaće – Zašto volimo Liku?

Legenda kaže da je Lika dobila svoje ime po jednoj od dvije sestre koje su tu davno živjele. Mlađa bolesna sestra putovala je posvuda tražeći lijek. Tako je došla do Gospića, gdje je popila gutljaj vode iz potoka i ozdravila.Tu je ljekovitu vodu prozvala „Lika“ (štokavsko-ikavska varijanta za riječ „lijek“). Danas je Lika pravi lijek za sve putnike kojima je dosta stresa, gužvi te urbanog stila života!

Netaknuta priroda i autentične delicije

Naša najveća, ali i najrjeđe naseljena regija, upravo se zbog tih značajki može pohvaliti potpuno očuvanom prirodom i bajkovitim planinskim pejzažom te prelijepim rijekama i jezerima. Rijeka Gacka gorska je ljepotica poznata kao jedna od najčišćih rijeka na svijetu. Žlica pravog domaćeg meda u kombinaciji sa šetnjom po čarobnim ličnim gorama zajamčeno vraća dobro raspoloženje i povoljno utječe na vaše zdravlje. Projekt Medne staze Gacke okuplja sve važnije ličke pčelare koji proizvode med na tradicionalan, starinski način. Apiterapija (poboljšanje zdravlja pčelinjim proizvodima) osigurat će mnoge blagodati svima onima koji imaju tegobe s dišnim putevima u autentičnoj ličkoj kući. Na početku (ili kraju) dana, snagu će dati poznati lički mliječni proizvodi na bazi domaćeg punomasnog mlijeka.

Dašak avanture i adrenalina

Ako vam se čini da je Lika previše mirna, postoji lijek i za to! Zip-line Pazi medo jedan je od najdužih na svijetu. U potpuno sigurnim uvjetima nudi jedinstven pogled na Liku, iz perspektive sokola, po kojima je Lika poznata. Jeste li ikada sanjali da letite? Ova avantura priuštit će Vam upravo taj doživljaj. „Pazi medo“ pobrinuo se i za sve one kojima je zip-line ipak malo previše adrenalina. Vožnja biciklom na nekoliko stotina uređenih staza ili penjanje na umjetnoj stijeni te sigurno kampiranje oduševit će putnike željne odmora uz neku zanimljivu aktivnost. Ne sumnjamo da će videa i fotografije prelijepe Like preplaviti vaše društvene mreže. Lika vas čeka.

Sadržaj kreiran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.