Nakon ovogodišnjih održanih 30 izdanja PLACe marketa, najpopularnijeg street food projekta ovaj petak na Dolcu u Zagrebu od 18h održava se posljednje ovogodišnje blagdansko izdanje ovog odličnog projekta.
Najpoznatija kuharska imena ovaj petak na Dolcu
PLACE market, nacionalni projekt oživljavanja tržnica koji svaki petak na Dolcu u Zagrebu te proljetnim subotama na Pazaru Splitu okuplja neke od najpoznatijih domaćih chefova. Ovaj zadnji petak u ovoj godini donosi respektabilna imena na najpoznatiju zagrebačku tržnicu.


Dubravkin put, drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, nakon Noela koji je također redovan izlagač na Place marketu. Ovaj će petak s chefom Tiborom Valinčićem gostovati na blagdanskom izdanju jedinog hrvatskog noćnog marketa.
Dubravkin put pripremat će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough foccaci uz pesto od pistachija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. Sarma je u biti šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje i espumom od sarme. Tu je i slatka „spicy apple carrot caramela“ odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka te chantilly bijela čokolada. Uz to posluživat će se i vrući koktel na bazi pelina i lješnjaka.


Chef Roko Nikolić dijelit će štand sa svojim prijateljima iz Split, Pigeriom Gudin koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Chef Roko Nikolić pripremat će Scotch Egg – kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.
Gosti iz Splita – Pigerie Gudin i Sexy Cow
Ono što je posebno zanimljivo je susret starih prijatelja iz Splita – Pigerie Gudin i Sexy Cowa, susret prasice i kravice. Sexy Cow najpopularniji je street food lokal u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu. Njihovi ručno rađeni „wrapovi“ odnosno tortille Zagrepčani čekali u nikad dužim redovima.
Na tržnicu Dolac vraća se i food bloger i influencer Vedran Bošković koji će pripremati zanimljive kobasice u pizza tijestu. Po prvi puta štand artisan proizvoda od kave WellBean World koji će nuditi brojne slastice i koktele bazirane na kavi.


Standardi specijaliteti na Tržnici
Osim navedenih tu su i neki standardni specijaliteti na Tržnici. Odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea. Vrhunski Pad Thai iz Thai Thai-ja gulaš od divljači i crni rižoto od chefa Vedrana Stojanca iz Oui chefa, sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija.
Uz vrhunsku klopu, tu su vrhunski topli kokteli, kuhano vino, kuhani gin i svakakvi topli blagdanski miksevi. Za atmosferu će biti zadužen DJ MM. Za one kojima će i dalje biti zima, tu će biti Iggy štand koji će prodavati premekane i predivne šalove i kapove idealne za blagdanske poklone, ali i momentalno utopljavanje. Vidimo se ovaj petak, 13. prosinca na Dolcu od 18h, a onda opet tek na proljeće!

