HTZ: turističkim zajednicama 3,4 milijuna eura za 278 projekata

Danas je održana 33. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj su članovi usvojili Odluku o odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2024. godini. Kao i Odluku o odabiru projekata lokalnih turističkih zajednici na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. Tako je u ovoj godini odobrena suradnja s ukupno 11 hrvatskih sportaša na promociji Hrvatske kao turističke destinacije. Među kojima su Sandra Elkasević, Ivica Kostelić, Matea Jelić, Damir Martin, Matea Parlov Koštro, Šime i Mihovil Fantela i dr.

HTZ i hrvatski sportaši zajedno promoviraju Hrvatsku

„Kada je riječ o promociji hrvatskog turizma putem sporta, posebnu pozornost dajemo vidljivosti, popularnosti i praćenosti samih sportaša. Odnosno njihovih kanala komunikacija kako bi naše zajedničke aktivnosti na najbolji mogući način uskladili s promotivnim ciljevima hrvatskog turizma. Također, pred nama su Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, kao i ljetne Olimpijske igre u Parizu koje ćemo iskoristiti za dodatnu promociju i vidljivost naše zemlje u svijetu“. Izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice dodavši kako je Hrvatska globalno najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu.

S druge stane, lokalne turističke zajednice su na natječaj za dodjelu sredstava prijavile ukupno 379 projekata. Članovi Turističkog vijeća HTZ-a dodijelili su sredstva za sveukupno 278 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u ukupnom iznosu od preko 3,4 milijuna eura.

„Hrvatska i ove godine ostvaruje rekordne rezultate u predsezoni, što potvrđuje 11 posto bolji promet u dolascima, a 9 posto bolji u noćenjima. To je samo daljnja potvrda kako se profiliramo kao cjelogodišnja turistička destinacija. Danas smo na Vijeću donijeli još novih odluka kojima ćemo osnažiti našu promociju i ponudu. I dalje potičemo sinergiju sporta i turizma kroz suradnju s našim sportašicama i sportašima, kao i nacionalnim sportskim savezima. Kroz odluke o potpori projektima lokalnih turističkih zajednica za kontinent te nedovoljno razvijena turistička područja potičemo razvoj u svim dijelovima Hrvatske. To su aktivnosti za koje smo svake godine, pa tako i ove, osiguravali rekordna sredstva. Veseli me kada na konkretnim pokazateljima vidimo i odlične rezultate. Vjerujem kako će i ovogodišnje suradnje biti dodatan iskorak u promociji Hrvatske“. Zaključila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.