Od ovog petka jedemo na PLACe marketu u Zagrebu!

PLACe

„PLACe Market”, nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na Dolcu tako je rezerviran već za ovaj petak 12. travnja od 18h. Projekt na Splitskom Starom Pazaru započinje 20. travnja.

Ovaj jedinstveni koncept večernjeg marketa održavati će se u ovoj godini u još duljem periodu. Svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu. I to sve do studenog (uz ljetnu pauzu) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu. Na taj način će se posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo prije svega tradicionalne lokalne, ali i svjetske kuhinje.

Uspjeh prošlogodišnjeg PLACe Marketa

Prošlogodišnji projekt privukao je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja raznolikosti i bogatstva tradicionalnih hrvatskih jela. Užitaka poput skradinskog rižota, soparnika i purice s mlincima. Kao i raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića. Sve to uz inovativne gastro kreacije poznatih chefova i renomiranih ugostitelja.

Osim domaćih specijaliteta, PLACe Market je posjetiteljima ponudio i širok izbor međunarodnih delicija. Poput sushija, arepa, tjestenina, ali i „fusiona“ poput azijskih štrukli potvrđujući svoj status uličnog gastronomskog raja za svakog gurmana.

Ove godine, uz povratak omiljenih štandova, uz one već tradicionalne očekuju vas i novi sudionici.

Što novog (a i starog) možemo očekivati?

Na PLACu ćete tako ovaj petak moći uživati u specijalitetima chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda – mjesta koje se uskoro otvara. U narednim petcima na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACe marketu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni već i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.

Ostaje nam reći kako s nestrpljenjem očekujemo nove susrete petcima i subotama na domaćim tržnicama te vas pozivamo da se pridružite ovom odličnom projektu i nestvarnoj atmosferi te otkrijete nove okuse i uživate u bogatoj kulturi koju Hrvatska ima za ponuditi.

Projekt je realiziran uz podršku Hrvatske turističke zajednice, TZ Zagreb, TZ Split te partnera- G3, Cockte, Cedevite, Jamnice, Piene i Kotanyia. Za više informacija pratite PLACe market društvene mreže i web stranicu. Vidimo se ovaj petak na tržnici Dolac na PLACe Marketu!

Fotografije: Franko Kelam, Mateo Mučnjak, Saša Drobac.