Blagdanski PLACe Market stiže na Dolac!

PLACe Market

PLACe Market se vraća u petak, 22.12. na zagrebački Dolac u zimskom pop-up izdanju i dovodi neke od najboljih domaćih restorana i chefova

Projekt je pokrenut ove godine u predsezonskim mjesecima na splitskom Pazaru. Nakon tog prvog uspjeha stigao je i na najpoznatiji hrvatski plac – Dolac. U samo nekoliko tjedana stekao je ogromnu posjećenost i naklonost domaće publike, ali i mnogobrojnih turista.

PLACe Market zamišljen je kao streetfood događanje koje za cilj ima revitalizirati gradske tržnice. Želi ih pretvoriti u glavno mjesto okupljanja i druženja. Nakon što kumice isprazne svoje klupe na tržnicama, svaki petak od 18h preuzimaju ih poznati, nagrađivani domaći chefovi i uvaženi restorani. Na njima pripremaju brojne specijalitete u streetfood varijantama po pristupačnim cijenama.

Tko je sve sudjelovao na PLACe Marketu…

U prijašnjim izdanjima tako smo na Dolcu imali prilike probati specijalitete koje su pripremali Al Dente, Broom44, Sopal, RougeMarin, Gastronomadi, ResTač, Al Dente, Poke Poke, Sopal, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Bistro Apetit by Marin Rendić, chef Mario Mihelj i mnogi drugi. Oni su među prvima prepoznali ovaj projekt kao revolucionaran te imali hrabrosti suprotstaviti se trendovima i pokazati kako i kod nas streetfood može biti mnogo više od samo burgera i kobasica.

Na zimskom izdanju čak 20 chefova

Popis izlagača na blagdanskom izdanju napokon je poznat. Sastoji se od 20 chefova i ugostitelja, od kojih se mnogi vraćaju na Dolac u i blagdanskom izdanju. Tako ćemo na u petak uživati u raznim blagdanskim specijalitetima koje su pripremili chef Marin Rendić ispred bistroa Apetit, ResTač, chef Mario Mihelj, Sopal i chefica Katarina Vrenc, Beštija, Poh, Bistro Točkica, Gastronomadi, Al Dente i chef Branko Kusovac, Meat the King, Vinkl, Ferdinand Knedle, Cunami, Amelie, OUI Chef by Vedran Stojanac, Takoyaki by chef Martino Zanelli Kovačić, Fritula by Krivi ljudi te Begs plant based kitchen. Osim izvrsne hrane i zanimljivih pića, organizatori nam pripremaju i brojna iznenađenja. Ona će Dolac pretvoriti u najljepšu i najfiniju božićnu idilu.

PLACe Market će nakon pop-up izdanja uzeti zasluženu zimsku pauzu. Ponovo ga možete očekivati već u proljetnim mjesecima u idućoj godini. Svakog sunčanog petka i u narednoj godini Tržnica Dolac biti će „place to be“. Organizatori najavljuju, osim u Splitu, širenje događanja na još neke veće gradove diljem Hrvatske.

Božićni PLACe Market omogućili su …

Christmas pop-up PLACe Market realiziran je uz podršku Hrvatske Turističke zajednice, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba te partnera projekta Cockte, Metroa, Jamnice, Vise Premium PBZ Carda i NEXI-a, Kotanyia i G3-a.