„Zagrijavanje“ kao uvod za Advent u Zagrebu 2023.

advent

Zagrebački solisti, najavili su ovogodišnji Advent Zagreb koncertom koji se održao danas točno u podne u Oktogonu.

Advent započinje u subotu, 2. prosinca. Tako se kroz „zagrijavanje“, uz zvuke Vivaldija, Bacha, Čajkovskog i poznate međunarodne božićne pjesme, sve pripremiti za subotu. Tada će se, kao i svake godine, upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30. Zatim slijedi otvorenje ostalih adventskih lokacija.

Posebno ističemo svečano otvorenje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava od 18:30. I to uz spektakularnu umjetničku reviju na ledu i paljenje lampica u cijelom parku. Ledeni park, već 9. godinu zaredom, nezaobilazna je adventska lokacija. Ove godine se otvara uz program pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad, klizačice sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ i goste iznenađenja. Nakon otvorenja Ledenog parka, slijedi paljenje lampica na Zrinjevcu oko 19:45, uz glazbeni program.

Čarolija zagrebačkog adventa

“Nestrpljivo iščekujemo još jedan Advent Zagreb koji i ove godine donosi mnoštvo raznolikih kulturnih, gastro i zabavnih programa za posjetitelje. Pozivamo sve da dođu u naš prekrasan Zagreb i uživaju u blagdanskoj atmosferi, ugođaju i toplim emocijama. Ulice, trgovi, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima.

Posebno nas veseli da će se čarolija zagrebačkog adventa moći doživjeti i u 10 hrvatskih gradova kroz sjajno božićno drvce poznatog digitalnog umjetnika Alexeya Severina // Inverse-a uz pomoć aplikacije Equinox XR. Ostavite brige iza sebe i prepustite se jedinstvenoj atmosferi. Uživajte u mirisima, okusima, zvucima i bojama Adventa Zagreb 2023.“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Ističemo, božićno drvce spomenutog umjetnika u Zagrebu možete pronaći ispred Hrvatskog državnog arhiva, a u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru i Zadru na njihovim glavnim ulicama i trgovima. Aplikacija Equinox XR je potpuno besplatna i samo ju je potrebno preuzeti s Google i Apple trgovina. Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr .