Martina Bienenfeld – članica Svjetskog odbora za etiku u turizmu

Martina Bienenfeld

Na Generalnoj skupštini Svjetske turističke organizacije (UNWTO) održanoj u listopadu, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), Martina Bienenfeld izabrana je za članicu Svjetskog odbora za etiku u turizmu – World Committee on Tourism Ethics (WCTE), za period 2023. – 2027.

Osnovan 2003. godine, WCTE neovisno je i nepristrano tijelo pod okriljem UNWTO-a. UNWTO je specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda odgovorna za promicanje odgovornog, održivog i univerzalno dostupnog turizma. WCTE je odgovoran za promicanje i širenje UNWTO-ovog Globalnog etičkog kodeksa za turizam. Kao i za evaluaciju i praćenje provedbe načela sadržanih u njemu.

Martina Bienenfeld se zahvalila na povjerenju

Ovom prilikom, Martina Bienenfeld je izjavila: „Izbor za članicu WCTE predstavlja mi veliku čast i povjerenje. Zahvaljujem stručnom povjerenstvu na odabiru te se radujem suradnji i zajedničkom djelovanju na stvaranju bolje budućnosti za industriju turizma. Turizam ima značajan utjecaj na ljude, kulture i okoliš širom svijeta. Naša uloga u osiguravanju da se on razvija na održiv i etičan način je od izuzetne važnosti. Moj angažman u ovom odboru bit će posvećen promicanju najviših etičkih standarda i inovativnih rješenja te još boljem povezivanju Hrvatske i Zagreba s UNWTO-om, kako bismo zajedno doprinijeli stvaranju odgovorne i održive turističke industrije.“

Za izbor članova za WCTE, u uži izbor ušla su 24 kandidata, a njih četvero je izabrano za mandat 2023. – 2027. godine. Odbor je sastavljen od predsjednika i osam članova te tri zamjenska člana, a oni se biraju u osobnom svojstvu, a ne kao dužnosnici vlada ili predstavnici svojih zemalja. Kao nezavisno tijelo Opće skupštine UNWTO-a, Odbor redovito izvještava izravno Skupštinu. Više detalja dostupno je na stranicama.