Novi WATCH GT 4 pomiče granice zdravstvene tehnologije i mode

WATCH GT 4

Huawei želi potaknuti korisnike da personaliziraju svoje zdravstveno i sportsko putovanje sa stilom

Danas su pametni satovi više usmjereni na funkcionalnost nego na estetiku. Korisnici stoga niti ne obraćaju puno pažnje na aspekt dizajna. Njihov dizajn je najčešće minimalistički, čime su gotovo neprimjetni na korisnikovom zapešću ili se ne uklapaju u različite odjevne kombinacije. Iako dizajn nije funkcija pametnog uređaja, već se na sat gleda kao na alat s nizom funkcija, tvrtke poput Huaweija posvetile su sve stvaranju funkcionalnih pametnih satova koji se na tržištu nameću i kao modni dodaci.

Nova era u kojoj moda i briga o osobom zdravlju idu ruku pod ruku

Huawei je nedavno u Barceloni najavio svoju novu viziju nosive tehnologije pod nazivom „Fashion Forward“. Time je započela integracija tehnologije i mode na novoj razini. Tvrtka Huawei time želi potaknuti korisnike da personaliziraju svoje zdravstveno i sportsko putovanje sa stilom. Utkavši inovativni dizajn u DNK svojih nosivih uređaja, Huawei spaja estetiku inspiriranu visokom modom sa svojom tehnologijom zdravstvenih i fitness značajki.

Nedavno lansirani WATCH GT 4 ne samo da usvaja „Fashion Forward“ dizajn, već donosi i niz poboljšanih zdravstvenih značajki. Nadograđeni TruSeen™ 5.5+ poboljšava točnost očitanja zdravstvenih parametara za 30%. Štoviše, holistički nadzor zdravstvene skrbi uvelike je unaprijeđen zahvaljujući poboljšanom analizom upravljanja spavanjem i menstrualnim ciklusom te novom aplikacijom Stay Fit koja je zadužena za kontrolu dnevnog unosa kalorija.

Pratite svoje zdravlje 24 sata dnevno – WATCH GT 4

Ne dopustite da vaše svakodnevne brige ugroze vaš stil. HUAWEI WATCH GT 4 pruža vam mir uz 24-satno praćenje zdravlja. Od mjerenja pravilnosti otkucaja srca do provođenja detaljne analize istog, korisnici sada mogu uživati u snažnoj zaštiti zdravlja srca s poboljšanim otkrivanjem rizika od fibrilacije arterija. Pametni sat također omogućuje precizno praćenje spavanja, procjenu kvalitete sna i preporuke za bolje spavanje. To korisnicima pruža svijest o njihovim navikama i obrascima spavanja. A to im omogućuje i da primaju preporuke za postizanje dosljednog, odmornog sna.

Koristeći tehnologiju LED senzora, sat bilježi vitalne podatke o ritmu i pravilnosti korisnikova otkucaja srca te sadrži funkciju uočavanja abnormalnih promjena. Sat tako korisniku šalje upozorenje koje mu može pomoći da bude svjesniji svog zdravlja. Sat također poboljšava inteligentno praćenje menstrualnog ciklusa, koristeći bazalnu tjelesnu temperaturu, brzinu disanja i otkucaja srca za cjelovitiju procjenu. Sada, na verziji 3.0, značajka sata ima 33% veću točnost u predviđanju razdoblja prvog dana menstruacije u usporedi s ostalim satovima na tržištu. Sat tako korisnike priprema na nadolazeće fizičke promjene, omogućujući im da prilagode svoju prehranu, plan vježbanja i razinu stresa sukladno s potrebama svog tijela.

WATCH GT 4 ili ulaganje u budućnost zdravlja

Napredak u polju zdravstva koji je tvrtka Huawei ostvarila posljedica je kontinuiranog dugogodišnjeg ulaganja u istraživanje i razvoj. Tijekom proteklih nekoliko godina, Huawei je sklopio partnerstvo s više od 100 profesionalnih institucija diljem svijeta. Tako je ostvario velik broj suradnji.

Huawei sada vodi neke od globalnih zdravstvenih studija, u suradnji s bolnicama u Kini. Uključujući, istraživanje zdravlja srca koje uključuje više od 5 milijuna korisnika, pomažući u ranom prepoznavanju rizika za 25 000 korisnika. Također, Huawei trenutno provodi istraživanje o apneji za vrijeme spavanja i to na uzorku većem od 3 milijuna sudionika.

U nadolazećim godinama, Huawei je spreman uspostaviti partnerstvo za zdravstvena istraživanja glukoze u krvi na području Europe. Cilj je pomoći korisnicima da unaprijed prepoznaju rizike visoke razine šećera u krvi. Pametni satovi također će uskoro biti uvedeni u različita područja, kao što su rudarstvo ugljena, zrakoplovstvo i transport. Osigurat će se digitalne mogućnosti upravljanja zdravljem i usluge za više rizičnih zanimanja. Na taj način će Huawei pružiti radnicima tih struka trenutni pristup zdravstvenim značajkama.

Dok Huawei ulazi u novu eru integracije mode i zdravstva, tvrtka se nada da će ovi potezi pomoći u normalizaciji osobne zdravstvene zaštite i poboljšanju pristupa zdravstvenim alatima. Uostalom, brigu o zdravlju ne bi trebalo voditi samo kada postane hitno, stoga se tvrtka Huawei trudi pronaći način za integraciju boljitka zdravlja u svakodnevni život korisnika.