Vinarija obitelji Jagunić ugostila oskarovce

Jagunić

Vinarija obitelji Jagunić na Plešivici ugostila je neka od najznačajnijih imena filmske industrije. Producenti i autori glazbe za filmove, među kojima su i dobitnici Oscara kao i Marc Ulano koji je Oscarom nagrađen za zvuk Titanica uživali su u vinima po kojima je ovaj kraj poznat.

Uz njega, Plešivicom su se oduševili i Steven Price, britanski filmski skladatelj, najpoznatiji po glazbi za film Alfonsa Cuarona – Gravity. Ona mu je donijela Oscara za najbolju originalnu glazbu. Tu je i Christopher Benstead koji je dobio nagrade Oscar i BAFTA za svoj rad na filmu Gravity redatelja Alfonsa Cuarona. Gost je bio i Stephen Rennicks, jedan je od najboljih i najpriznatijih skladatelja filmske glazbe u Irskoj. Njegov rad krasi i Oscarom nagrađena drama redatelja Lennyja Abrahamsona Room. Švedski pjevač i tekstopisac Daniel Norgren, Patrushkha Mierzwa, producentica dokumentarnih filmova i jedna od prvih filmskih tehničarki u Hollywoodu te Robert Townson, najplodniji producent filmske glazbe na svijetu našli su se u istom društvu.

Svi su oni gosti festivala filmske glazbe „International Sound & Film Music Festival (ISFMF)“ koji se održava u Samoboru. To je jedan od tri najveća i najvažnija takva festivala na svijetu, ujedno i jedini posvećen i filmskom zvuku.