Turkish Airlines svečano proslavio 25 godina letova u Hrvatskoj

Turkish Airlines

Obilježen četvrt stoljeća uspješnih letova, nagrada i inovacija

Svjetski poznata zrakoplovna kompanija, Turkish Airlines, obilježava 25 godina uspješnog putovanja u Hrvatskoj. U prepunoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade, brojnih uzvanika iz društvenog i političkog života te slavljeničke atmosfere, Turkish Airlines proslavio je četvrt stoljeća strastvenih letova, spajanja ljudi i otvaranja vrata svijetu za hrvatske putnike.

Priča je to o uspjehu koja svakodnevno raste, povezujući zemlje i kulture diljem svijeta. Od prvog leta za Zagreb 27. listopada 1998. godine do današnjih 14 letova tjedno iz Zagreba za Istanbul, Turkish Airlines postao je sinonim za sigurnost, kvalitetu i udobnost putovanja. Svečanost povodom 25 godina djelovanja bila je prilika za isticanje svojih vrijednosti. Upravo te vrijednosti Turkish Airlines čine vodećim zračnim prijevoznikom u Europi. Kao i globalnom aviokompanijom koja ponosno nosi tursku zastavu diljem svijeta. Slogan Widen your world nisu samo riječi na papiru, to je način života.  S posvećenošću i strašću, zrakoplovna kompanija vodi putnike na nevjerojatna putovanja u gotovo sve zemlje svijeta. Na taj način im otvara vrata novim iskustvima i kulturama.

Zadovoljstvo putnika visoko je na ljestvici prioriteta ove kompanije. Najveća pažnja usmjerena je na osiguravanje svih uvjeta kako bi putovanje bilo što ugodnije. Članica Star Alliance mreže predano radi na maksimiziranju iskustva putovanja svojih putnika. Kroz godine, Turkish Airlines kontinuirano je ulagao znatne napore u nadogradnju catering usluga, održavanje koraka s tehnološkim inovacijama, ostvarivanje visokih inovacijskih ciljeva i održavanje flote koja se s pravom može pohvaliti titulom najmlađe i najmodernije u Europi.

Turkish Airlines inovacije

Turkish Airlines uvodi inovacije koje čine putovanje jednostavnijim i ugodnijim nego ikad prije. E-karte, check-in opcije i Wi-Fi usluge u letu tek su neki od načina na koje ova zrakoplovna kompanija omogućuje putnicima da ostanu povezani sa svijetom tijekom leta. Ovaj globalni prijevoznik neprestano poboljšava svoje catering usluge kako bi mnogobrojnim putnicima pružio ukusne obroke, zajedno s uslugama zabave tijekom leta. Visoku razinu udobnosti putnika pruža flota od 429 modernih, štedljivih i ekološki osviještenih zrakoplova. Zbog mreže letova bez premca, Turkish Airlines je zaslužio titulu najboljeg zračnog prijevoznika u Europi. Savršeno organizirana obljetnica bila je prilika za isticanje zajedničkih vrijednosti.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac ovom je prilikom istaknula: „Čestitam Turkish Airlinesu na velikoj obljetnici, ali ponajviše na sjajnoj usluzi i reputaciji. U kontekstu razvoja cjelogodišnjeg turizma za Hrvatsku je iznimno važna dobra zračna povezanost. Zbog toga nam je jako drago što u Turkish Airlinesu imamo kvalitetnog partnera. Upravo oni Tursku povezuju direktno sa Zagrebom i Dubrovnikom. A putem code share partnerstva Croatia Airlines povezuje Pulu, Split i Zadar. Nadam se da će se to partnerstvo proširiti i na druge destinacije. Kao i na još više zračnih linija, a Turkish Airlinesu želim još puno uspješnih godina.“

Novi Turkish Airlines letovi u Dubrovniku

Otvarajući vrata prekrasnom hrvatskom biseru, Dubrovniku, Turkish Airlines uvodi dva leta tjedno tijekom zimskog reda letenja, a čime proširuje mrežu letova koji povezuju Hrvatsku s više od 300 destinacija širom svijeta. Jedan od mnogobrojnih planova ove aviokompanije do kraja 2023. godine uključuje dodavanje nove destinacije u SAD-u, a to je Detroit. Ovaj korak predstavlja samo jedan od mnogih napora u širenju horizonta hrvatskih putnika, pružajući im veći izbor destinacija i pristup svjetskim atrakcijama.

Informacije o aviokompaniji: Osnovan 1933. s flotom od pet zrakoplova, Turkish Airlines, član Star Alliancea, ima flotu od 429 (putničkih i teretnih) zrakoplova koji lete do 344 svjetska odredišta, 291 međunarodna i 53 domaća u 129 zemalja. Više informacija o Turkish Airlinesu možete pronaći na službenoj web stranici www.turkishairlines.com ili na društvenim mrežama na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, LinkedInu i Instagramu