Novi muški Yves Saint Laurent Beauty miris – MYSLF

MYSLF

MYSLF. Riječ koja uključuje sve aspekte muškarca koji jesi – a ne muškarca kakav su ti rekli da bi trebao biti

MYSLF. Više od imena. To je najupečatljiviji i najjednostavniji način da se kaže „Ja“. Lukavo navođenje načina kako GenZ piše riječi, ali ne samo to. U samim slovima nalaze se inicijali brenda. Slova YSL stvaraju most između slova M i F, između muževnosti (Masculine) i ženstvenosti (Feminine)… Ali MYSLF može značiti i MY YSL (Moj Yves Saint Laurent) miris…

NASLIJEĐE PROŽETO KROZ NOVI YSL MIRIS ZA MUŠKARCE: MYSLF

Kultna figura modnog dizajnera s aureolom jedna od ključnih slika mirisa 20. stoljeća. Ipak, slika je toliko moderna da bi se mogla snimiti i danas – osjetljiv prikaz muževnosti u svoj njezinoj ljepoti, ranjivosti i snazi. A ujedno prikazuje koliko je Yves Saint Laurent snažno utjecao na svoje razdoblje, ne samo svojom umjetnošću nego i vlastitom pojavom.

Noseći ništa osim naočala s tamnim rubom, njegovo nago tijelo prikazano je u na crno-bijeloj fotografiji s koje nas Yves Saint Laurent promatra bez imalo ustručavanja. Fotografiju je snimio Jeanloup Sieff, a prvotno je bila objavljena u francuskom Vogue te je izazvala pomutnju u cijelom svijetu. Dizajner bez odjeće? Nitko se još nije usudio pokazati se gol…

Fotografija je snimljena 1971. za kampanju koja promovira prvi muški miris Yves Saint Laurenta, Yves Saint Laurent pour Homme, zajedno s tekstom: „Tri godine ova toaletna voda bila je moja. Danas može biti tvoja.” Miris je kao i dizajnerova fotografija, mirisni portret čovjeka koji ga je inspirirao. Svježa kolonjska voda, seksi čista kao muškarac koji je tek izašao iz tuša, zajedno s daškom nečeg tamnijeg, uz samo nagovještaj pačulija, mahovine i vetivera.

Od tada muški mirisi Yves Saint Laurenta govore o ovoj dinamičnoj napetosti između svježeg i senzualnog, čistog i seksi, svijetlog i tamnog. Novi miris pomiče taj stav korak dalje, obuhvaćajući cijeli spektar mirisnih nijansi.

MYSLF MIRIS: MODERNA MUŽEVNOST PROŽETA CVIJEĆEM I ŠUMOM

MYSLF je više od mirisa. To je vizija koju su mirisom za muškarce osmislili jedna žena i dva muškarca –parfumeri Daniela Andrier, Christophe Raynaud i viši parfumer Antoine Maisondieu. Ideja da moderna muževnost ne mora biti samo snaga, već može biti i cvijeće. Zašto koža muškaraca ne bi bila pomilovana nježnim bijelim laticama, ojačana svježim, živahnim cvjetanjem i drvećem sa senzualnom strukturom?

MYSLF. Više od mirisa. Vizija moderne muževnosti spajanja cvijeća i šume koji sami parfumeri određuju kao snažan estetski, poetski stav. Za njih muški miris ne bi trebao biti očito rodno određen niti progovarati poznatim klišejima. Jer zašto stavljaš miris? Zbog sebe. Kako bi izrazio sebe u svim svojim nijansama… Privukao druge tragom koji je tu i zavodljivo je suptilan. A to je, samo po sebi istinska vizija Yves Saint Laurenta.

Rezultat je kompozicija MYSLF: precizno usklađen, izvrsno uravnotežen miris koji spaja obitelj drvenastih mirisa s cvijećem. Miris koji je istodobno krajnje pristupačan i nevjerojatno originalan. Jer ovdje sve kreće iz srca…

„Cvijet naranče jedina je raspoloživa sirovina koja može izraziti, ovisno o tome kako je oblikovana, svako razdoblje života i svaki spol: novorođenče, mladenku, muškarca…”  Daniela Andrier

Jer biti muškarac danas znači prihvatiti sva svoja lica. Ono što doista jesi. MYSLF.

DIZAJN: NOVI TOTEM U KOJEM SE NALAZI YSL SILUETA

Odvažno i bezvremenski s dozom YSL stava. Nužan luksuz. Do srži elegantna i primamljiva YSL silueta…  MYSLF je više od bočice. To je totem koji odašilje svoje vlastite vibracije. YSL stav. Snažan, osjećajan i uključiv.

Željela sam stvoriti novi izraz muževnosti sa suptilnijim senzualnim osjećajem koji je suprotan standardnim kodovima “Budi velik. Budi muževan”, objašnjava dizajnerica Suzanne Dalton, koja je također autorica nagrađivanih bočica Libre i Y, obje za Yves Saint Laurent.

Čiste linije, oštro staklo, meke teksture. Ovo je vrsta jednostavnog, luksuznog dizajna koji vas privlači otkrivajući nizove slojeva suptilnih detalja. „Postoji više od onoga što se čini na prvi pogled”, kaže dizajnerica, govoreći o – i za – visokom, vitkom crnom monolitu.

Sve na bočici je tako izrazito suptilno da se morate približiti da biste mogli cijeniti njezinu zavodljivost.

Divite se čarobnoj silueti koja po svojoj aerodinamičnoj uglađenosti i fluidnosti predstavlja YSL– moćna izjava koja jednostavno predstavlja luksuz.

AMBASADOR: AUSTIN BUTLER

U potpunosti prihvaća tko je. Sve različite aspekte sebe. Sve različite aspekte koje može imati. Osjetljiv i beskompromisan. Samopouzdan, ali pristupačan. Autentičan, ali složen, kako i priliči neizmjerno talentiranom umjetniku…

Yves Saint Laurent Beauty ponosno predstavlja ambasadora svojeg novog mirisa Austina Butlera. Nitko ne bi mogao toliko istinski utjeloviti novi miris. Nitko ne bi mogao biti uvjerljiviji glasnik za YSL-ovu izjavu o modernoj muževnosti, dijeleći vrijednosti i viziju brenda.

Jedan od najhvaljenijih glumaca svoje generacije, zvijezda u usponu, već je surađivao s nekim od najprestižnijih redatelja – Quentinom Tarantinom, Bazom Luhrmannom, Jimom Jarmushem, Jeffom Nicholsom i sada s Denisom Villeneuveom u nadolazećoj Dini: Drugi dio. Njegova izvanredna izvedba u filmu Elvis nominiranom za Oscara pokazala je njegovu jedinstvenu sposobnost portretiranja složenog, uvjerljivog lika – kao muškarca i kao legendu. Njegove tri godine napornog rada prepoznate su nominacijom za Oscara, Zlatni globus i nagradu BAFTA za najboljega glumca.