OXBO restoran u društvu chefa Enrica Derflinghera

OXBO

Fantastična večer u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton s najboljim talijanskim chefom Enricom Derflingherom oduševila je sve prisutne…

U subotu, 23. rujna, OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton bio je epicentar kulinarskog uzbuđenja. Dvojica vrhunskih kuhara, chef Enrico Derflingher i Hilton Executive chef Marinko Topalović, spojili svoje kulinarske talente kako bi pripremili nezaboravnu večeru u sljedovima uparenu s vrhunskim vinima iz talijanskih vinarija Nera i Bava.

Enrico Derflingher

Enrico Derflingher, nakon što je diplomirao na Institutu za hotelijerstvo u Bellagiu, kuharski zanat stjecao je u poznatim europskim restoranima. Sa samo 26 godina postao je glavni chef u Buckinghamskoj palači. Radio je i kao privatni chef tadašnjeg princa Charlesa i Lady Diane. Godine 1991. odselio je u SAD i postao glavni chef Bijele kuće u vrijeme mandata Georgea W. Busha starijeg. Njegovo kulinarsko umijeće donijelo mu je titulu Najboljeg svjetskog chefa 2008. Imenovan je službenim Ambasadorom talijanske kuhinje u svijetu kao i Predsjednikom međunarodne udruge Euro Toques od 2017. godine.

Gostima je serviran Cocchi rosa (Americano Aperitivo), aromatizirano vino, koje je 1891. napravio Giulio Cocchi i od tada se proizvodi prema originalnom receptu.

Na početku večere Enrico je oduševio goste svojim izvanrednim “Cappucino con pomodorini dolci di Pachino”, osvježavajući Capuccino od slatkih Pachino rajčica koje rastu na jugu Sicilije. Nakon čega je uslijedio Topalovićev wagyu beef tartar s kajmakom u malim hrskavim košaricama serviran na kosti, uparen s izvrsnim Al Carmine Inferno Riserva D.O.C.G. 2016, Azienda Agicola Caven Camuna, pružajući pravi festivalski užitak okusa. Slijedila je prava poslastica za nepce. Uključujući “Riso carnaroli s crnim tartufom i šafranom”, omiljeno jelo kralja Charlesa kao i file brancina all acqua pazza, u kojem je koristio slatke Pachino rajčice sa Sicilije– ovi okusi suoduševili sve prisutne. Uz Riso carnaroli serviran je odličan Giulio Cocchi Spumanti Alta Langa D.O.C.G. Bianc de Bianc 2017., a uz brancin sljubio se vrhunski Cerasum Rose Alpi Retiche I.G.T. 2021., Azienda Agricola Caven Camuna.

Marinko Topalović

Marinko Topalović nije bio manje impresivan s dry aged ribeye steakom. Poslužen uz raviolo s vrganjem, stvarajući savršen spoj okusa i tekstura uz ekstravagantni Barolo D.O.C.G. Searrone 2015 vinarije Bava. Za desert je Enrico Derflingher predstavio svoju poznatu “cremu al limone” od ekoloških limuna sa Sicilije. Pravo osvježenje nakon sljedova, a sve je završilo slatkim OXBO pralinama koje su ostavile goste s osmijehom na licu.

Ova ekskluzivna večera privukla je mnoge uzvanike, nazočili su talijanski ambasador S.E. Pierfrancesco Sacco sa suprugom, ministrica Nikolina Brnjac sa suprugom, direktor Hilton hotela Costabella Ryan Gauci, CEO T-coma Kostas Nebis i mnogi drugi ugledni gosti. Atmosferu je dodatno obogatio DJ Mirza svojom odličnom glazbom.

Food and Wine Pairing Sapori Italiani u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton, bila je nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije kao i nevjerojatno iskustvo koje je spojilo izvrsnu hranu, vrhunsko vino, dobru glazbu i odličnu atmosferu.  

O Hilton OXBO restoranu:

Moderan dizajn i otvorena kuhinja OXBO restorana, ponuda koja objedinjuje internacionalnu i lokalnu gastronomiju začinjena inovativnom à la carte kuhinjom, neizostavan je dio zagrebačke gastronomske ponude. U OXBO restoranu je naglasak na mesne specijalitete od čega se posebno ističe vrhunska Black Angus govedina, a na meniju se nalazi i najkvalitetnija japanska govedinu Wagyu s oznakom kvalitete A5.

Casa Vinicola Pietro Nera jedna je od najvažnijih i najprestižnijih vinarija u Valtellini, s dugom tradicijom u uzgoju i proizvodnji visokokvalitetnih vina jedinstvenih karakteristika, a nagrađivani su na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima.

https://neravini.com/en/

Povijest vinarske obitelji Bava počinje u mjestu Cocconato, selu koje se strmo uzdiže uz obronke Monferrato Astigiana. Obitelj Bava na ovom području uzgaja vinovu lozu od 1600. godine, a 1911. godine na istom području obitelj je izgradila svoj prvi vinski podrum.

Od tada je prošlo više od stotinu berbi, a šest generacija slijedilo je zajedničku vinsku priču. Njihova vina izuzetno su cijenjena u svijetu zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti.