Amanpuri ponovno otvara vrata nakon renovacije

Amanpuri

Nakon trogodišnje pauze, prvi resort lanca Aman proslavio je 35. godišnjicu s obnovljenom energijom

Opsežna obnova resorta Amanpuri obuhvaća restoran dizajniran od strane arhitekta Kenga Kume i privatnu Spa kuću. Obećavajući osamu i mir u prirodi, samostalni paviljoni ikoničnog glavnog resorta pažljivo su rekonfigurirani, poboljšavajući njihovo tajlandsko dizajnersko naslijeđe. Unutarnje nadogradnje uključuju nove podove od drva Makha, dodajući toplinu i suptilnu eleganciju. Novi kupaonski suiteovi donose svjež i suvremen osjećaj. Njihove prekrasne drvene krovne konstrukcije predstavljaju omaž lokalnoj arhitekturi, a tvore visoke svodove stropova za povećan osjećaj prostora i visine. Balkoni svakog pirvatnog paviljona nadograđeni su podovima od pranečijeg pijeska. Nova metoda stvara svjetlije, pozivajuće al fresco okruženje. Devet paviljona imaju vlastite bazene s panoramskim pogledima na ocean.

Obogaćen kulinarski krajolik u Amanpuriju

Izbor restorana u resortu također je diversificiran. Uvodene su nove opcije za blagovanje i premješteni su postojeći prostori kako bi stvorili gastronomsko putovanje oko svijeta. Nama, poznati japanski restoran Amanpuri, pronalazi svoj novi dom na uzdignutoj poziciji na vrhu ikoničnog širokog stubišta resorta. Sa zadivljujućim pogledima na Andamansko more, vizionarski arhitekt Kengo Kuma zamislio je novi, split-level prostor Namu s pozivajućim sjedećim mjestima u izakaya stilu. Uključio je u svoj dizajn i intimni omakase šank te centralni Sake Bar, koji nudi neke od najfinijih sakea iz Japana. Nama služi kao prostor za blagovanje tijekom cijele godine. Omogućuje gostima da dožive umjetnost japanske kulinarske izvrsnosti u prozračnom, ali atmosferičnom okruženju.

Za hands-on pristup blagovanju, Amanpuri je pokrenuo Sushi Masterclass. Gostima pruža mogućnost da iskuse umijeće izrade sushi-a pod stručnim vodstvom iskusnih majstora sushija iz Nama-e. Zanat preciznosti i vještine uključuje odabir najfinijih sastojaka, tehnike rezanja ribe i ručno oblikovanje. Na kraju gosti uživaju u svojim kreacijama kao nagrađujućem ručku.

S Namom koja preuzima svoju novu lokaciju, postojeći prostor na plaži pretvoren je u novi Beach restoran. Otvorit će se u prosincu 2023., a ova oaza na otvorenom vratit će se s novom interaktivnom kuhinjom, dnevnim boravkom i dodatnim sjedećim mjestima s pogledom na plažu Pansea. Usredotočen na koncept svježih mediteranskih okusa uparenih s kristalno čistim finim vinima i šampanjcima, Beach restoran nudi savršeno mjesto za zalazak sunca i opuštene ručkove izravno na pijesku. Drugdje, postojeće terase za zalazak sunca, bazenske terase i plažne terase imaju koristi od dodatnih sjedećih mjesta. Na taj način je stvoreno više prostora, privatnosti i fleksibilnosti za goste da blaguju u slobodno vrijeme.

Amanpuri – oaza holističkog blagostanja

Holistički centar za blagostanje Amanpuri već dugo vremena predstavlja utočište za one koji traže pozitivnu promjenu. Koristeći drevne terapije liječenja Tajlanda, kao i vodeće svjetske terapijske prakse. Neprestano razvijajući svoju ponudu, obnova Amanpurija uključuje dodavanje nove Spa kuće. Riječ je o oazi holističkog blagostanja potpuno uronjenoj u prirodi. Neusporedivo spa iskustvo, Spa kuća se ponosi neusporedivim hidroterapijskim sadržajima, prostorijom za Vichy tuširanje, Banyom i infra-crvenom saunom, parnom sobom, bazenom za hladno uranjanje i unutarnjim jacuzzijem, nadopunjenim vanjskom ležaljkom, bazenom i drugim jacuzzijem s pogledom na Andamansko more. Svako iskustvo u Spa kući upotpunjeno je posvećenim terapeutom koji je tu da osmisli personalizirane tretmane prilagođene individualnim potrebama. Gosti imaju mogućnost provođenja pola dana ili cijelog dana opuštajući se u ovoj privatnoj oazi.

Resort je također uveo nekoliko novih iskustava povezanih s wellnessom i fitnessom. Iskorištavajući obalu resorta, Yoga na dasci za veslanje vraća se u program Amanpurija u studenom, uz dodatak programa Vožnja valovima – privatnog surfanja koje se fokusira na pronalaženje ravnoteže. Održava se samo 15 minuta od resorta na plaži Bangtao, idilični valovi i iskusni lokalni surferi čine Amanpuri savršenim mjestom kako za početnike tako i za one koji žele poboljšati svoju tehniku.

Natrag na kopnu, biciklističke sesije zadovoljavaju kako aktivne avanturiste, fokusirane na fitness, tako i one koji žele potpuno uroniti u prirodnu ljepotu otoka. Istražujući izvan privatnog poluotoka resorta, smišljena ruta prolazi kroz slikovita sela i duž slikovitih obalnih staza, u pratnji iskusnog vodiča koji pruža zanimljive uvide u bogatu povijest, kulturu i prirodu Phuketa.