DIGITALNI NOMADI SUDJELOVALI NA ZAGREBAČKOM ADVENTU

digitalni nomadi

Zagreb je od 9. – 11. prosinca, bio domaćin Zagreb Digital Nomad Very Merry susreta u suradnji Swanky Travel agencije i Turističke zajednice grada Zagreba. Tako su se, u sklopu Adventa Zagreb, predstavili digitalni nomadi i sudjelovali u bogatom programu koji je uključivao radni, kao i neformalni dio.

Sudionici, digitalni nomadi su se okupili u razgovorima i panelima na temu održivog boravka u destinaciji, boljeg povezivanja i osnaživanja zajednice te budućnosti i kvaliteti života i rada digitalnih nomada u Zagrebu. Nakon službenog dijela programa, uslijedio je razgled Zagreba Adventa, a posljednji dan su sudionici posjetili zagrebačku okolicu i dvorac Trakošćan.

Ovom prigodom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila:

„Blagdanska atmosfera zagrebačkog Adventa i druženje s nomadima, stručnjacima s područja raznih industrija i domaćinima, privukla je brojne sudionike prošli vikend u naš grad. Diljem svijeta, Europa je regija s najvećim brojem zemalja koje izdaju vize za digitalne nomade, stoga posebno veseli i recentno istraživanje zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, a prema kojem je Zagreb i ove godine zauzeo drugo mjesto kao najpopularnije odredište. I britanska platforma Reassured provela je svoje istraživanje, a tu je naš grad zauzeo peto mjesto kao najbolji grad za digitalne nomade. Ovakva istraživanja potvrđuju da je Zagreb jako dobro percipiran u svijetu digitalnih nomada kao grad s optimalnom vrijednošću za novac, kvalitetnom infrastrukturom, rastućom industrijom, gostoljubivošću lokalnog stanovništva i živopisnim događanjima što digitalnim nomadima omogućava efikasno i jednostavno obavljanje poslovanja tijekom cijele godine.“

Novi susreti digitalnih nomada u Zagrebu već su zakazani za iduću godinu, a spomenuta istraživanja dostupna su na: https://nomadlist.com/digital-nomad-statistics i https://www.reassured.co.uk/best-european-cities-for-hybrid-working/ .

Fotografije: Nikola Madunović