Novi Huawei EMUI 13 operativni sustav – još bolji, još intuitivniji i još napredniji

Da je Huawei jedan od lidera u inovacijama u segmentu pametnih telefona, potvrđuje i novi EMUI 13 operativni sustav koji je predstavljen na najnovijoj perjanici Huaweai, modelu Mate 50 Pro.

Savršeno korisničko iskustvo novi EMUI 13 operativni sustav osigurat će još naprednijim i intuitivnijim značajkama.

Poboljšane su mogućnosti Super Device, Widgeti za usluge i aplikacije, SuperHub, SuperStorage te sve ostale. Ovo tehnološko unapređenje zaslužno je za odlično povezivanje cijelog digitalnog života korisnika. Prepreke među uređajima nestaju uz istovremeno maksimalno korištenje svih naprednih tehnološke specifikacije povezanih uređaja. Istovremeno je korisničko iskustvo potpuno personalizirano!

Service Widget

Potpuno nova funkcija – Service Widget – omogućuje korisnicima nakratko pregledavanje aplikacija bez njihovog otvaranja. Dovoljno je prijeći prstom prema gore na ikone, generirati servisne widgete te ih prikvačiti na početni zaslon.  Tako se aplikacije mogu pregledati na jednostavan način.

Card Folder

Više Service Widgeta na početnom zaslonu kreira problem sortiranja informacija. EMUI 13 nudi rješenje putem slaganja ili kombiniranja odabranih servisnih widgeta koristeći funkciju Card Folder. Naime, ona podržava slaganje widgeta istih veličina zajedno. Dovoljno je dugo ih pritisnuti za pregled u obliku vodopada. Dostupni su i widgeti različitih veličina za kombinaciju s prečacima aplikacija, poput svjetiljke. Widgeti koji su kombinirani mogu se podesiti po veličini prema željama korisnika.

Smart Folders

U novom EMUI 13 sustavu, poboljšana funkcija Smart Folders nudi korisnicima više opcija za veličinu mape. Osim prethodnih opcija omjera veličine od 2:2 i 4:4, nova verzija dodaje 1:2, 2:4 i druge različite veličine. Kako korisnici mijenjaju veličinu svojih mapa, broj prikazanih aplikacija mijenjat će se u skladu s time, osiguravajući učinkovitiji početni zaslon.

Još bolje povezivanja sa Super Device mogućnostima

Moguće povezivanje do 10 uređaja, Super Device očarat će vas besprijekornom vezom između svakog od njih, Drag to Connect funkcija pobrinut će se za iznimno lako povezivanje. Putem widgeta Super Device ispod upravljačke ploče pametnog telefona Mate 50 Pro, korisnici mogu vidjeti uređaje u blizini i jednostavnim povlačenjem ikone bilo kojeg uređaja na ikonu Matea automatski povezati dva uređaja.

Multi-Screen Collaboration, Multi-Window i SuperHub

Uz EMUI 13 značajku Multi-Screen Collaboration, podržana je i Multi-Window opcija koja omogućuje optimalno iskustvo s dvostrukim prozorima i mogućnostima obavljanja više zadataka. SuperHub osigurat će nove mogućnosti prijenosa datoteka na Huawei Mate 50 Pro. Korisnici mogu jednostavno dugo pritisnuti bilo koji tekst, fotografije, videozapise ili datoteke i povući ih do plutajućeg prozora SuperHuba kako bi privremeno pohranili datoteke, a zatim ih kasnije prenijeli u drugu aplikaciju s mogućnostima skupnog prijenosa ili ih čak na drugi uređaj.

Share Audio i Multi-Cam Mode

Povezivanje dva Huawei uređaja još je lakše jer novi EMUI 13 putem Share Audio i Multi-Cam Mode, dijele funkcije snimanja zvuka, reprodukcije audija ili korištenje kamere za fotografiranje ili snimanje. Samim time, korisnik može biti još kreativniji u korištenju svog Huawei uređaja.

SuperStorage i Huawei Optimiser

Ova funkcija osigurava optimizaciju prostora za pohranu podataka putem kompresije korištene memorije i proširenja dostupnog prostora za pohranu u hiperprostoru. Naime, duplicirane datoteke se automatski otkrivaju i označavaju korisniku. To uključuje sadržaj koji se šalje iz aplikacija trećih strana, kao što je ista fotografija poslana s različitih platformi za chat. Korisnici tada mogu odabrati komprimiranje dupliciranih datoteka putem aplikacije Huawei Optimiser. Dodatno, SuperStorage također može identificirati aplikacije koje nisu korištene neko vrijeme, dovršiti kompresiju nakon potvrde korisnika i rasteretiti aplikaciju u stvarnom vremenu kako bi se postiglo optimalno upravljanje pohranom.

Osiguravanje privatnosti i sigurnosti

Huawei je uvijek vodio računa o sigurnosti korisnika i zaštiti privatnosti. Uvođenjem operativnog sustava EMUI 13 dodatno se iste stavke unaprjeđuju, čineći pristup dopuštenjima aplikacija, sigurnosnom statusu uređaja i zaštiti korisničkih podataka transparentnijim i kontroliranijim. Huawei centar za privatnost brine se za cjelokupni sigurnosni portret uređaja, kako se informacije o lokaciji, modelu uređaja i vremena snimanja ne dijele slučajno.

Huawei EMUI 13 – vrhunac napredne tehnologije u pametnim telefonima.