World Luxury Hotel Awards 2022 za najboljeg direktora hotela dodijeljena Esplanadi

Preko tristo tisuća glasača koji svake godine glasaju za najprestižniju nagradu u segmentu luksuznih hotela ove su godine izabrali Ivicu Maxa Krizmanića iz Esplanade za najboljeg direktora hotela u 2022. godini.

Utemeljena 2006. godine, World Luxury Hotel Awards nagrada predstavlja vrhunac postignuća u industriji luksuznih hotela. Više od tristo tisuća međunarodnih putnika glasa svake godine tijekom razdoblja od četiri tjedna kako bi odabrali pobjednike. U kategoriji najboljeg direktora hotela, generalni direktor hotela Esplanade Zagreb osvojio je titulu dobitnika.

Ivici Maxu Krizmaniću, koje ove godine broji 30 godina rada u hotelu Esplanade, ovo nije prva nagrada.  Five Star Diamond Award za izvrsnost u hotelskoj industriji dodijeljena mu je 2018. godine.  U godini 2021. bio je dobitnik nagrade Fest – Antonio Conte Charter  za profesionalnu izvrsnost, kreativnost, postignute rezultate, izniman doprinos promociji hrvatskog turizma i unaprjeđenje turističke suradnje.

Proglašenje dobitnika nagrada za ovu godinu održano je na gala večeri u palači Swandor Topkapi, u Antaliji, u Turskoj pred više od 300 uzvanika, hotelijera i predstavnika medija iz cijelog svijeta. Prilikom preuzimanja nagrade, Ivica Max Krizmanić izjavio je:

„Mogu reći da sam iznenađen, nisam očekivao da će ovo veliko međunarodno priznanje pripasti upravo meni. Ovo je osobita čast i svakako motivacija za postizanje još boljih rezultata u budućem radu. Drago mi je da sam svoju karijeru gradio upravo u hotelu Esplanade koji je ponos hrvatskog turizma. A ovu nagradu prije svega bih posvetio svojim kolegama koji su glavna su karika u cjelokupnom radu i uspješnom poslovanju hotela Esplanade“.

Suradnici ovog generalnog direktora ga osobito cijene i kao osobu i kao profesionalca te mu priznaju da s hotelom Esplanade živi 24 h dnevno. Potpuna predanost poslu te upravljanje prema najvišim međunarodnim standardima odlika su ovog uspješnog poslovnog čovjeka. Uvođenje novih trendova i tehnologija za modernizaciju poslovanja i okupljanje stručnog tima suradnika osobito mu je bitno. Njegova je misija realizacije diskretne, personalizirane i prijateljske usluge gostima koji se u Esplanadu rado vraćaju.

Hotelu Esplanade ovo nije prva nagrada ove godine. Nedavno je prestižni časopis Condé Nast Traveler svrstao je hotel Esplanade među 10 najboljih hotela srednje Europe.