Svjetski mediji, kao što su CNN i britanski Mirror ovih dana stavljaju Zagreb u žižu interesa obasipajući pohvalama tradicionalni Advent u Zagrebu.

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, britanski Mirror je proglasio Zagreb viceprvakom gradova s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca. Rezulate ovog istraživanje prenijeli su i ostali poznati britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent te drugi. Originalna vijest je dostupna OVDJE.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld ne krije zadovoljstvo: „Kao što i u samom članku piše – zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova. Također, istaknula bih da je i vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja uključuje 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti. I samom provjerom booking.com platforme vidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82%, stoga očekujem da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam. Podsjećam, u Turističkoj zajednici grada Zagreba krenuli smo s međunarodnom offline i online promocijom putem Googlea, društvenih mreža, native članaka kao i mobilnog oglašavanja i to u Europi, SAD-u i Kanadi, na ukupno 21 tržištu. Ove godine posebno promoviramo Advent na poznatom turističkom portalu Expedia na tržištu SAD-a, kao i na Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje. Isto tako, ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.“

Podsjećamo da je službeno otvorenje Adventa Zagreb predviđeno u subotu, 26. studenoga na Trgu bana Jelačića u 16:30 sati. Detaljne satnice svih programa te aktualne informacije možete pratiti na sttanici Advent Zagreb.