U sklopu WTM-a, Tower of London bio je poprište dodjele Wanderlust Travel Awards koju organizira jedan od najuglednijih britanskih turističkih časopisa Wanderlust.

Hrvatska ima sve razloge za zadovoljstvo svojom prezentacijom na sajmu World Travel Market (WTM) u Londonu. Kao šlag na torti, odjeknula je vijest da je upravo Dubrovnik osvojio titulu najpoželjnijeg turističkog grada Europe.

Hrvatska je postigla odlično 5. mjesto u kategoriji „Najpoželjnije europske destinacije“, više od primjerice Austrije, Švicarske, Portugala, Njemačke i Škotske . I za kraj, predivan je otok Hvar osvojio sjajno 7. mjesto u kategoriji „Top 10 otočnih destinacija Europe“.

Ovo su rezultati ovogodišnje dodjele nagrade Wanderlust Travel Awards u Londonu pod voditeljskom palicom poznatog britanskog pisca, novinara, avanturista, redatelja dokumentarnih filmova i televizijskog voditelja Simona Reeva.

„Hrvatska ima sve, od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova svjetske klase te živahni noćni život. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen za najpoželjniji grad Europe“ izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlust magazina.

Jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih travel magazina u Velikoj Britaniji, Wanderlust magazin izlazi već 29 godina. Svoj je ugled stekao plasiranjem najautentičnijih priča koje su potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je preko 10.000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće.