Hrvatska uspješno predstavljena na World Travel Marketu (WTM) u Londonu

Ljepote Lijepe naše odlično su prezentirane na jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova koji se održao u Londonu od 7. do 9. studenog 2022.

Hrvatska delagacija na čelu s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac te direktorom HTZ-a Kristjanom Staničićem dostojno je predstavila turističku ponudu Lijepe naše na sajmu World Travel Market (WTM). Radi se o jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova koji se održava u Londonu od 7. do 9. studenog. Naime, već su prvog dana sajma održani sastanci s predstavnicima važnih partnera kao što su easyJet, Jet2.com & Jet2Holidays, SAGA, G2 i Expedia Group, kao i s predstavnicima Britanskog udruženja putničkih agencija (ABTA).

„Kada govorimo o turističkom sektoru na globalnoj razini, sajam WTM u Londonu predstavlja jedno od najvažnijih mjesta susreta turističke ponude i potražnje. Stoga je i prisustvo Hrvatske na ovome sajmu vrlo važno, posebice u kontekstu intenzivnih priprema za nadolazeću 2023. turističku godinu koje su u punom jeku. Povratne informacije partnera su pozitivne, vrlo su zadovoljni ostvarenim rezultatima kada su u pitanju paketi i ponude prema hrvatskim destinacijama te vjeruju u nastavak pozitivnog trenda i daljnjeg oporavka tijekom iduće godine. U tom su nam kontekstu i najavljena proširenja paket aranžmana, kao i uvođenja novih, odnosno daljnjeg jačanja postojećih aviolinija koje imaju ključnu ulogu u realizaciji turističkog prometa s britanskog tržišta“, inaveo je direktor Staničić.

Travel Zoo, Euronews i National Geographic također su izrazili želju za suradnjom u vezi turističke promocije Hrvatske.

„Hrvatska se na vodećem turističkom sajmu WTM London prezentira kao cjelogodišnja i autentična turistička destinacija raznolike kulturne, prirodne i gastronomske baštine. Dio je to aktivnosti kojima se pripremamo za turističku 2023. godinu. Britansko tržište jedno je od naših važnih emitivnih tržišta s kojeg smo do sada ostvarili gotovo 3,7 milijuna noćenja. Ovako dobrim turističkim brojkama zasigurno je doprinio povratak aviolinija, kao i činjenica da za Britance Hrvatska i dalje kotira kao destinacija sigurnog i ugodnog odmora. Prema posljednjem istraživanju Europske putničke komisije čak 70 posto Britanaca u sljedećih šest mjeseci zainteresirano je za putovanja, 55 posto želi putovati u neku od europskih zemalja što otvara dodatnu mogućnost za Hrvatsku, koja je šesta na listi TOP 10 zemalja za putovanje Europljana“, izjavila je zadovoljna ministrica Brnjac.

Britanski su gosti u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu 2022. godine  ostvarili oko 725 tisuća dolazaka i gotovo 3,7 milijuna noćenja što je porast veći od 200 posto u odnosu na isti period prošle godine. Najpopopularnije destinacije bile su Dubrovnik, Split, Konavle, Župa dubrovačka, Rovinj i Hvar.

Na upečatljivom promotivnom štandu, uz Hrvatsku turističku zajednicu, predstavlja se i 16 suizlagača:  turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije, TZ grada Zagreba, TZ grada Dubrovnika, kao i NP Plitvička jezera, Croatia Airlines, Valamar, Maistra, HUP – Zagreb Hospitality, Aminess Hotels & Campsites, Liburnia Hotels&Villas, I.D. Riva Tours GmbH, Uniline DMC, Perfecta travel i Adriatic DMC. Oni će razgovarati s predstavnicima TUI-ja, Road.Travela i British Airwaysa,  Lonley Planeta, Bloomberga, Wanderlusta, Paramounta te ostalih velikih svjetskih imena u turizmu. Poželimo našoj zemlji još bolju i uspješniju turističku sezonu koja je pred nama.