ZG Advent konačno u punom sjaju

ZG Advent ove se godine vraća u punom sjaju nakon godina ograničenja! To su upravo potvrdili gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević i direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

ZG Advent mnogim je posjetiteljima NAJdogađanje u Zagrebu. Stoga posebno veselje izazivaju riječi gradonačelnika Grada Zagreba, Tomislava Tomaševića u vezi ovogodišnje manifestacije : “Ove godine krećemo s novim konceptom Adventa koji je razvijen u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Javnom ustanovom Maksimir, a za koji smatramo da će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju adventskih aktivnosti i događanja. Najvažniji iskorak je transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje, a naglasak je stavljen na kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija. Time smo dobili raznoliku kulturnu ponudu za sve dobne granice, različite koncepte ponude hrane, veliku ponudu domaćih proizvoda i još puno drugih zanimljivosti. Vraća se i klizalište na Tomislavcu, ali s manje zauzimanja zelene površine, kako bismo pomirili i struku i želje naših sugrađana. Imamo i tri potpuno nove lokacije – Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška koje će TZGZ prigodno božićno ukrasiti. Vodili smo računa i da Advent bude ekološki održiv: koristit će se jednokratna, biorazgradiva ambalaža i bit će postavljeni punktovi za razdvajanje otpada.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld nadovezala se: „Nakon dvije pandemijske godine, posebno se radujemo ovogodišnjem Adventu koji će nas s bogatim programima na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Osim već navedenoga, održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama; zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama; a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe. Surađujemo i sa zagrebačkim hotelima, domaćim i stranim prijevoznicima, te smo krenuli s međunarodnom promocijom na 21 tržištu. Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu.“

Advent Zagreb 2022 ove se godine održava od 26. studenog do 7. siječnja 2023. Novi programi, nove lokacije i novi sadržaji razveselit će mnoge Zagrepčane, kao i  brojne zagrebačke turiste. Otvorenje je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će zasjati prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30 sati, dok su termini ostalih događanja sljedeći:

  • 17:30 – Plato Gradec, prigodno otvorenje
  • 18:30 – Ledeni park, svečano otvorenje
  • 19:30 – Zrinjevac, paljenje lampica