16. kongres hrvatskog kampinga u znaku zelenih i digitalnih kampova

Najveće sastajalište kamping industrije u Šibeniku od 8. do 10. studenoga 2022. okupit će vodeće predstavnika ove industrije iz Hrvatske i regije koji će raspravljati o tome kako kamping učiniti još atraktivnijim.

Uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta, hrvatski kamping će na svojem 16 kongresu načeti izuzetno velik broj tema bitnih za daljnji rast ove industrije. Fokus kongresa bit će na zelenoj i digitalnoj tranziciji. Gosti kongresa osvrnut će se i na problem manjka radne snage u turizmu te strategije motiviranja i privlačenja kvalitetnih kadrova sada, ail i ubuduće. U bogat program kongresa uključena su i predavanja o ključnim emitivnim tržištima i promociji, primjerima dobre prakse u kampingu te mogućnostima bespovratnog financiranja i sl.

“Specifičnost našega kongresa je kombinacija stručnog i izložbeno-sajamskog dijela, a iznimno kvalitetni domaći i inozemni govornici te velik broj sudionika, turističkih djelatnika, donositelja odluka i predstavnika povezanih djelatnosti imat će priliku razmijeniti iskustva o najboljim praksama i trendovima koji nas očekuju u budućnosti, s naglaskom na zelenu tranziciju te održivu i digitalnu budućnost sektora. Takva održivo i digitalna budućnost predstavlja samu bit kamping proizvoda i ključ je učvršćivanja pozicije kampinga kao jednog od najuspješnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda u Europi”, kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Najbolji zaslužuju nagrade tako da je planirana i tradicionalna dodjela sljedećih  priznanja za kvalitetu u radu: Croatia’s Best Campsites, OK mini camps te Naj Kamp Adria 2022.

Domaći i inozemni proizvođači glamping šatora i mobilnih kućica predstavit će se novim modelima za 2023. godinu. Za predstavljanje Strategije razvoja održivog turizma RH bit će zaduženi Ministarstvo turizma i sporta. Campmaster, prvi međunarodni europski diplomski studij iz održivog kamping menadžmenta, također će biti po prvi put predstavljen u našoj zemlji.

Bogat program, zanimljivi sugovornici te inspirativne teme  – to je 16. kongres hrvatskog kampinga!