Ovogodišnje izdanje Jazzg festivala posebno će obilježiti 4 besplatna koncerta svake subote u listopadu na 4 različite lokacije na otvorenom. Tzv. street jazz session je najbolji način kako doživjeti jazz, zar ne?

Kako popularizirati jazz glazbu u Zagrebu bio je jedan o prioriteta ovogdišnjeg Jazzg festivala. Zato je osmišljena posebnost u kojima će Zagrepčani moći uživati, a to su četiri besplatna koncerta svake subote tijekom listopada na četiri različite lokacije u centru Zagreba preko dana, u 12. 30 h. Street jazz sessioni omogućuju direktan kontakt s publikom, što je jedan od najboljih načina približavanja jazz glazbe širokoj publici.

„Besplatni jazz koncerti vrhunskih jazz glazbenika u centru Zagreba pokazali su se kao odlična ideja koju su s oduševljenjem prihvatili i glazbenici i publika. Jazz sessioni domaćih glazbenika u opuštenoj atmosferi na otvorenom, privukli su vjernu jazz publiku, ali i slučajne prolaznike te tako obogatili kulturnu ponudu naše metropole. Zagreb je već odavno poznata i hvaljena destinacija na međunarodnoj jazz sceni, a zahvaljujući ovakvim festivalima i glazbenicima, ta će se pozicija još dodatno ojačati. Naravno, sve bi to bilo puno teže bez podrške Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba”, komentira organizator Festivala Dražen Kokanović koji od 2005. na festival dovodi jazz velikane, među kojima su bili i Sonny Rollins, Ornette Coleman, Wayne Shorter, Ron Carter, Chick Corea, Dee Dee Bridgewater, Anat Cohen, Casandra Wilson, Esperanza Spalding, Dianne Reeves…

Do sada smo vidjeli sjajne nastupe I.M.L.P. Quarteta, Mirsada Dalipija, Oliver Potočnik kvarteta. Program zatvara 29. listopada publici već dobro poznati Valerija Nikolovski Trio.

Festival se održava uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Pratite Jazzg:

Instagram / Facebook