Donacijska kampanja Valamar Riviere ostvarila je sjajan rezultat! Oko 3000 novih stabala u sklopu projekta „Easy as one, two, tree” bit će zasađeno, što je više od prvobitno planiranih 1000 komada.

Brojni gosti Valamar hotela ne samo da mogu uživati u prekrasnom ambijentu i vrhunskoj usluzi, nego imaju priliku i sudjelovati u poboljšanju lokalne zajednice u kojoj borave. Naime, u sklopu kampanje “Easy as one, two, tree” gosti hotela mogu donirati nova stabla za pošumljavanje u Splitsko-Dalmatinskoj te u Karlovačkoj županiji. Za svako donirano stablo, Valamar će posaditi još jedno. Tako se Valamar Riviera pridružila inicijativi CO2MPENSATING BY PLANTING, nastale u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama i HEARTH agencijom.

„Izuzetno nam je drago što se upravo Valamar, kao lider održivog turizma, priključio programu CO2MPENSATING BY PLANTING. Ovo je prvi ovakav program u Hrvatskoj, ali i čitavoj regiji, namijenjen tvrtkama, institucijama i drugim organizacijama, ali i svim ostalim zainteresiranima koji sadnjom stabala žele nadoknaditi proizvedene emisije CO2 i neutralizirati vlastiti ugljični otisak te postati pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu. Dodatnu vrijednost sudjelovanja Valamara vidimo upravo u tome što su uključili i svoje goste omogućivši im da i sami pomognu u akcijama pošumljavanja. Izviđači i svi drugi volonteri Šumoborci, zajedno s Hrvatskim šumama, ove će godine posaditi više od 50,000 novih sadnica“, izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske.

Lokacije novih stabala su Makarska i općina Draganić. Valamar Riviera je svjesna svoje uloge kao vodeće hrvatske turističke kompanije. Zbog toga i inicira razne društveno odgovorne projekte u kojima naglašava smanjenje svog ugljičnog otiska i brigu za klimatske i okolišne izazove. Tako je krajem rujna, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Raša, organizirala akciju čišćenja podmorja u akvatoriju zaljeva Tunarica. Ovi napori su urodili i Priznanjem za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma, koje je Valamar Rivijeri dodijeljeno na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Šibeniku.