20. Ženski vikend u Sloveniji bio je pravi hit!

Stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zovko osmislila je Ženski vikend, spoj putovanja, mode i ljepote i opuštenog ženskog druženja.

Nastao u doba kovida, Ženski je vikend doživio svoj jubilarno, 20. izdanje u susjednoj Sloveniji. Alma Premerl Zovko, organizatorica ovog neuobičajenog vikenda, podijelila je s nama svoje impresije o nedavno održanom druženju u Rogaškoj Slatini u Sloveniji:

“Ljeto je na samom kraju, a pred nama izazovi jeseni i zime. Kako bismo ostali fit, zdravog uma i tijela, potrebno je raditi na sebi. Iskusiti svoje granice, prijeći preko njih kad je potrebno! Upravo to je nekako i bila nit vodilja ovog putovanja. Ženska ekipa je to učinila, prešla (državnu) granicu i doživjela jedinstveno iskustvo zbog kojeg će se većina u Rogašku Slatinu i Rogatec vratiti sa svojim obiteljima!”

Po čemu je 20. izdanje Ženskog vikenda bilo posebno?

Rogaška Slatina jedinstveno je mjesto – prekrasna priroda, bogato uređen wellness centar i ljekoviti izvori na bazi magnezija bili su više nego dovoljni razlozi za odlazak u Sloveniju.

Početak vikenda bio je rezerviran za večeru á la carte od čak pet sljedova u restoranu Kaiser (jedan od deset najboljih hotelskih restorana u Sloveniji).  Sljedeće jutro započelo je posjetom termalnoj pivnici i degustacijom tople ili hladne  vode s magnezijem. Opće poznato da je magnezij esencijalni sastojak organizma te da je potreban za aktivnost oko 300 različitih enzima. Važan je za formiranje jakih i čvrstih kostiju, sudjeluje u stvaranju energije te pomaže kod glavobolja.

Obližnja tvornica beauty branda Afrodita, slovenskog lidera u kozmetici, primjer je inspirativnog ženskog poduzetništva koji traje već pola stoljeća. Tamo su posjetiteljice imale prilike isprobati razne kreme i beauty proizvode ove poznate kozmetičke marke. Za hedonizam  domaćim specijalitetima i antistress terapiji pobrinuli su se izletište Pomona te opuštajuća radionica tibetanskim zdjelama u Grand Hotelu Sava.

Kako se pravilno našminkati, radionica o dentalnoj higijeni i ispravnom načinu četkanja zube te  savjetovanje o prirodnim deodorantima upotpunili su ovaj događajima bogat vikend.

Najveći muzej na otvorenom u Rogatcu nije klasičan muzej!  Zamišljen je kao selo koje opisuje način života tradicionalne obitelji s kraja 19. stoljeća. A kako je izgledao život aristokrata, ženska ekipa je iskusila iz prve ruke u dvorca Strmol čiji impresivan postav prikazuje život grofova Celjskih.

Ukratko, nije nedostajalo niti sadržaja o tome kako se opustiti, naučiti smijati i uljepšati. Ukratko, sve što je jednoj modernoj ženi potrebno da napuni baterije te svježa, samouvjerena i u svom najboljem izdanju zakorači u ponedjeljak i radni tjedan koji je uslijedio. Saznajte više o sljedećim Ženskim vikendima na ovom linku.