Najbolji turistički filmovi na svijetu besplatno za građanstvo

Zamislite da možete proputovati cijelim svijetom iz udobne fotelje, uz odličan zvuk i pravi filmski doživljaj, potpuno besplatno? Upravo je to moguće u 11. Zagreb TourFilm Festivalu koji se nakon dvije godine ponovo vraća na velike ekrane u Kaptol Boutique Cinema od 12. do 15. listopada 2022. u Zagrebu.

Ovaj Festival je posvećen 7.umjetnosti, ali u turizmu. Bogat program Festivala čine 106 filmova iz više od 30 zemalja, kao što su Španjolska, Portugal, Japan, Fidži, Grčka, Australija, Madagaskar, Uganda, Katar, Finska te Hrvatska. Najbolja selekcija filmova koji promoviraju i slave turističke destinacije kao što su gradovi, regije, zemlje dostupna je za vas. Osim takvog sadržaja, možete očekivati i pregled recentnih filmova iz avanturističkog turizma, sportskog turizma (planinarenje, biciklizam, skijanje i sl.), nautičkog turizma te ostalih grana ove industrije. Posebno mjesto zauzimaju i turističke reportaže, dokumentarni filmovi kao i vlogovi. Svečana dodjela Grand Prixa za najbolji film Festivala pokazat će tko su najbolji od najboljih u svijetu turističke audiovizualne produkcije.

Članovi stručnog žirija su ugledni domaći i svjetski stručnjaci: predsjednik žirija je Bobby Boško Grubić, dobitnik Emmy nagrada, Tsuyoshi Kigawa, profesor na Fakultetu za turizam Sveučilišta Wakayama, Ala Hamdan, filmska redateljica i vizualna pripovjedačica, suosnivačica At Filmsa, tvrtke za medijsku produkciju i obuku te autorica knjige (Muslimani svijeta) koja je bila Amazonov bestseler u svojoj kategoriji 2018. godine, Gabriela Tigu, turistička novinarka i dekanica Fakulteta za poslovanje i turizam, Sveučilišta za ekonomske studije u Bukureštu (ASE) i ostali.

Posebnu nagradu dodijelit će i Edward Bernays University College čiji će studenti odlučiti tko će osvojiti nagradu u kategoriji Students’ Choice Award.

Gosti Festivala moći će uživati popratnom programu kao što je to degustacijska radionica s partnerima iz Portugala uz podršku Turističke zajednice Istarske županije i Vinistre – udruge vinogradara i vinara Istre. Ova radionica na temu Maslinska i vinska baština u službi promocije i održivog razvoja osmišljena je kako bi se promovirala i ova vrsta baštine.  Živjeli i uživajte u Zagreb TourFilm Festivalu!

 

 

Fotografije: Sandro Sklepić