Održivi ljetni izleti MSC Cruises-a

Ovogodišnji ljetni program izleta MSC Cruisesa će imati snažan fokus na smanjenje utjecaja kopnenih izleta na okoliš i podršku aktivnostima s pozitivnim utjecajem na prirodu

U Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Španjolskoj i Švedskoj će se za prijevoz putnika iz luke do odredišta koristiti više električnih i hibridnih shuttle autobusa s ciljem povećanja korištenja zelenog kopnenog prijevoza u budućnosti.

Izleti s niskim ugljičnim otiskom će uključivati 150 biciklističkih tura dostupnih u 21 zemlji čija popularnost raste među gostima kompanije. Bit će dostupno i više održivih izleta nazvanih „Protectours“ koje je MSC Cruises prvi put predstavio 2020. godine.

Održivi izleti “Protectours”

Do 70% „Protectours“ izleta će imati nizak utjecaj na okoliš zahvaljujući povećanju broja izleta koji uključuju pješačenje, planinarenje, vožnju biciklom, kanuom i kajakom. Brojni izleti će izravno doprinijeti okolišu pomažući u zaštiti staništa i vrsta.

MSC Cruises je tijekom 2021. godine radio na pružanju obuke turoperatorima o odgovornom i održivom turizmu. „Protectours“ će početkom ljetne sezone biti dostupni u 20 luka, a broj će se do kraja sezone povećati na 90 destinacija.

Primjeri dostupnih „Protectours“ izleta uključuju sadnju drveća kako bi se nadoknadile izgubljene šume na grčkom otoku Rodosu, skupljanje plastičnog otpada s jadranskih plaža, pješačke ture na Bahamima, izradu ekološki prihvatljivog nakita u Helsinkiju u Finskoj, urbanu poljoprivredu i pčelarstvo u Rotterdamu, Nizozemska, organski uzgoj na krovovima u Kopenhagenu, Danska i čišćenje kamena u Škotskoj.

Ljetni program izleta

Ovogodišnji ljetni izletnički program MSC Cruisesa obuhvaća gotovo 1.400 izleta što je dosad najbogatija ponuda ove kompanije. Na sjeveru Europe će se izvoditi 640 različitih izleta, 550 na Mediteranu te 200 na Karibima. Svako MSC krstarenje će ponuditi nešto za svaki tip putnika, bez obzira na dob i interese.

Gosti koji rezerviraju bilo koji ljetni izlet MSC Cruisesa mogu ostvariti popust do 20% ako isti rezerviraju unaprijed. Takva ranija rezervacija garantira mjesto na najpopularnijim izletima kao i ulazak na neke od najpopularnijih svjetskih atrakcija za koje možda neće biti dostupne ulaznice na licu mjesta na dan posjeta.

MSC Cruises je također ukinuo izlete u „sigurnom mjehuriću“ koje je uveo prvi u industriji kružnih putovanja u 2020. godini kao rezultat pandemije. Gosti sada mogu samostalno razgledavati destinacije u skladu s propisima lokalnih vlasti.

Kompanija sa sjedištem u Švicarskoj ima za dugoročni cilj postići neto nultu emisiju stakleničkih plinova svojih operacija do 2050. godine. Ovo će se postići kroz investicije i podršku ubrzanom razvoju i implementaciji inovativnih novih tehnologija koje će se potom uvesti na sve brodove flote ove kompanije.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Pantovčak 39a

Telefon: 098 352675 / 098 272535

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr