Matcha popodnevni čaj na Oleander terasi

 Zagrebački hotel Esplanade predstavlja potpuno novi koncept otmjene i zdrave čajanke

Običaj ispijanja čaja prisutan je u brojnim kulturama diljem svijeta, a najzaslužnije za njegovu popularnost jesu Japan i Velika Britanija. Ceremonija ispijanja čaja važan je dio japanske kulture i filozofije življenja. Oni je smatraju posebnom vrstom umjetnosti u kojoj pronalaze sebe, dok je u Velikoj Britaniji ritual popodnevnog čaja uz male zalogaje neizostavan dio tradicije.

Upravo taj spoj poslužio je hotelu Esplanade i well-being brandu Materia kao nadahnuće za kreiranje novog koncepta Matcha popodnevnog čaja. Koncept predstavlja zdravu i zelenu inačicu ove otmjene ceremonije u kojoj glavnu ulogu ima vrhunska japanska matcha prepoznata zbog svojih blagodati i povoljnog učinka na organizam.

Uz matcha napitak chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić osmislila je kolekciju primamljivih i zdravih zalogaja i slastica za sve koji prate svjetske gurmanske trendove. Jelovnik je prilagođen i pogodan za osobe na veganskoj prehrani kao i za one koji ne konzumiraju laktozu, šećer i gluten.

Šik i zdravi gurmanski doživljaj

 

Ideja je bila spojiti užitak ispijanja čaja s konceptom zdrave prehrane. Matcha koju na domaće tržište donosi brand Materia učinila nam se idealnom za takav spoj. Danas su gosti više nego ikad prije svjesni važnosti konzumacije zdravih sastojaka, vodi se posebna briga o podrijetlu namirnica i načinu pripreme hrane. Uz to, gosti slijede i određenu vrstu prehrane, poput veganske prehrane koja je dio njihove životne filozofije. S druge strane ima i sve više onih koji su razvili intolerancije na određene sastojke poput laktoze, glutena ili rafiniranog šećera. Stoga smo ovaj koncept pomno osmislili da bi obuhvatio prehrambene navike i potrebe sve većeg broja gostiju. Pritom smo željeli gostima omogućiti šik gurmanski doživljaj zbog kojeg vrijedi posjetiti terasu Oleander.

Istaknula je Sanda Sokol, PR & Marketing menadžerica hotela Esplanade. Tom se filozofijom vodila i Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić, nedavno okrunjena titulom Gault&Millau Chef of the Year 2022, dodajući:

Bio je svojevrstan izazov pripremiti kolekciju od petnaest različitih zalogaja i slastica koji prate nekoliko trendova u prehrani, a da pritom pristaju uz matchu i budu posebno privlačne. Sa svojim timom kreirala sam kombinaciju koja će biti ukusna svima. Upotrebljavala sam namirnice poput rižinog papira, šparoga, amaranta, rajčica, komorača, slanutka, kvinoje, avokada, limete i maslinova ulja. Za slastice smo odabrali bundevu, pistaciju, pržene lješnjake, vegansku čokoladu, datulje, bademe, zelenu jabuku, kakao, hibiskus, mrkvu, kokos te matchu koja se upotrebljava u kulinarstvu i daje posebnu notu jelima.”

Matcha popodnevni čaj by Materia

Esplanadin Matcha popodnevni čaj by Materia sadrži kolekciju malih zalogaja i slastica koje se poslužuju na etažeru uz odabrani matcha napitak poput matcha čaja, cappuccina ili ice lattea uz dodatak bademova, kokosova ili sojina mlijeka, ekstrakt vanilije i prirodni brezin šećer, javorov sirup ili med.

Ponuda je osmišljena za dvije osobe te stoji 395 kuna. Uz popodnevni čaj uobičajeno je nazdraviti šampanjcem. Za ovu prigodu osoblje predlaže vrhunski Barons de Rothschild dostupan na čaše. Matcha popodnevni čaj moguće je konzumirati svaki dan u Esplanade baru i na terasi Oleander u periodu od 12 – 18.30 sati sve do jeseni. Stol je moguće rezervirati telefonski na 01/45 666 33.

0 Comments

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Pantovčak 39a

Telefon: 098 352675 / 098 272535

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr