Kvarner ugostio predstavnike turističkog sektora i medija 

Cilj putovanja je što kvalitetnije promovirati regiju Kvarner, ali i utjecati na što veću popunjenost avio-linija LOT-a koje će ovog ljeta povezivati Kvarner s poljskim gradovima, ističu u Turističkoj zajednici Kvarnera

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj na Kvarneru su 12. i 13. svibnja ugostili poljske agente i novinare. Oni su u Zračnu luku Rijeka doputovali prvim promotivnim letom poljske nacionalne avio kompanije LOT. Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te čak 40-ak novinara iz najvažnijih poljskih medija.

Cilj ovog putovanja je što bolje promovirati regiju Kvarner, ali i utjecati na što veću popunjenost avio linija LOT-a koje će ovog ljeta letjeti za Zračnu luku Rijeka iz poljskih gradova. Naime, Hrvatska gostima iz Poljske ostaje u vrhu destinacija kada je riječ o individualnim putovanjima, a kod nas se osjećaju sigurno. Zahvaljujući izravnim letovima avio-kompanije LOT sve više gostiju iz Poljske koristi i ovu vrstu prijevoza za dolazak u Hrvatsku.

Predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski u kriznoj 2020. godini prepoznao je sigurnost i potencijal regije Kvarner te je tada prvi puta uveo avionsku liniju iz Varšave za Zračnu luku Rijeka.

Predstavnici poljskog turističkog sektora i novinari tijekom boravka na Kvarneru podijeljeni su u nekoliko grupa, a posjetit će Opatiju, Rijeku, otok Krk i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Uz prirodne ljepote odredišta, sudionicima se predstavljaju eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Kvarnera. Bogat i zanimljiv program osmišljen je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama te predstavništvom HTZ-a u Poljskoj.

Službenom dočeku sudionika ovog velikog studijskog putovanja na jedinstvenoj terasi povijesnog hotela Kvarner, uz domaćina direktoricu Turističke zajednice Kvarnera Irenu Peršić Živadinov, prisustvovali su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, te poljski novinari i visoki uzvanici poljskog turističkog sektora, kao što su predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł i predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski.

Ugledni novinari njemačkog govornog područja putuju po Kvarneru do 15. svibnja

 

Istodobno s velikom grupom poljskih agenata i predstavnika medija, na Kvarneru boravi još jedna važna studijska grupa – ugledni novinari njemačkog govornog područja čije je putovanje po Kvarneru Turistička zajednica Kvarnera organizirala u suradnji s dobro poznatom PR agencijom ART RedaktionsTeam.

Tema tog studijskog putovanja je eno-gastronomska ponuda Kvarnera, a novinari na Kvarneru borave od 12. do 15. svibnja. Sudionici su novinari koji pišu za poznate njemačke i austrijske magazine i dnevne novine kao što su npr. Fuldaer Zeitung / Reise und Mobile Welt, Badische Neueste Nachrichten, Frankenpost, Hamburger Abendblatt, Die Presse, Kurier…

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Pantovčak 39a

Telefon: 098 352675 / 098 272535

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr