Pravilna njega osjetljive dječje kože

Izraz „poput bebine kože“ često je mit o besprijekornom i svilenkastom savršenstvu. Stvarnost je prilično daleko od toga..

Bebina koža je još uvijek ranjiva, ne može u potpunosti izvršavati svoju ulogu obrane i prirodne zaštite. Procjenjuje se da djeci trebaju oko 3 godine da uspostave zaštitne mehanizme kože i 10 godina da njihova koža stekne svu svoju obrambenu sposobnost. I zato je briga o djetetovoj koži odgovornost roditelja.

Unatoč pokojem toplom danu, kalendarski smo još u zimskom periodu, a zimi je najvažnije bebinu kožu zaštititi od hladnoće i suhog zraka. I to ne samo vani, nego i u prostorijama u kojima se grije. Brojne zaštitne i emolijentne kreme su dobra prevencija, ali učestalost nanošenja je ključ njege dječje kože.

Također, i ljeti je važno zaštititi bebinu od UV zraka, i to kremama koje su dermatološki testirane za primjenu u prvoj godini života. Preporuka je, zbog znojenja i vrućine, koristiti kreme ili losione laganije teksture za njegu dječje kože.

Ako se pitate koje proizvode možete koristiti za njegu iznimno osjetljive dječje kože, preporuka je kožu njegovati sredstvima u obliku krema, losiona ili pjena koje su dermatološki testirane za primjenu u toj dobi. Ritual njege svake bebe trebaju uključivati i kupanje ili tuširanje blagim sredstvima poput uljnih kupki, uljnih gelova, syndeta za pranje.

Proizvodi za pravilnu njegu dječje kože

Proizvodi koje ćemo vam preporučiti predstavljaju rješenja koja savršeno odgovaraju potrebama njihove kože, od higijene do specifičnije njege. Ukratko, dovoljni su kako bi koži svog djeteta pružili svu pažnju i nježnost koju zaslužuje.

Za svakodnevnu njegu bebine kože preporučujemo TRIXERA NUTRITION proizvode Nutri-fluid gel za čišćenje i Nutri-fluid mlijeko koji nježno čiste i njeguju kožu.

Za njegu bebine vrlo suhe kože koja pokazuje sklonost atopijskom dermatitisu, preporučit ćemo XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje i kremu za relipidaciju koji spadaju u proizvode visoke podnošljivosti koji nadoknađuju manjak lipida i djeluju odmah na osjećaj svrbeža i pomažu u jačanju dječje kože.

Za bebinu kožu sklonu iritaciji i crvenilu, preporučujemo Cicalfate + proizvode koji potiču opravak površinskih slojeva kože i sprječavaju razmnožavanje bakterija.

Možda vam je još rano razmišljati o suncu, ali svakako ćemo napomeniti i kremu INTENSE PROTECT 50+ s iznimno sigurnom formulom za najvišu razinu zaštite.

Više o svim proizvodima možete pronaći na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/ dok svoju kupovinu možete obaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama.

Trenutačno traje akcija 25% na čitavu liniju za njegu suhe kože do kraja veljače na MJESEC SUHE KOŽE.

 

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr