Ski amadé – povratak zimskog turizma

Ski amadé vjeruje u zimski turizam pa zimsku sezonu 2021./22. započinje s brojnim novostima i ponudama u svojih pet regija: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Grossarltal.

Različiti skijaški doživljaji, kulinarski specijaliteti i obiteljske ponude dostupni su u najvećem austrijskom skijaškom raju. Sa samo jednom skijaškom propusnicom, posjetitelji mogu koristiti 760 kilometara staza, 270 modernih liftova i 356 savršeno uređenih staza uz koje se nalaze brojna odmorišta i s kojih se pružaju prekrasni pogledi.

Povratak zimskog turizma

Skijanje je sport na otvorenom i prije svega zdrav sport. Ne samo da jača mišiće i povećava tjelesnu izdržljivost, već ima i pozitivan učinak na um i dušu. Tu je i kretanje po planinama i na svježem zraku što vas jednostavno čini sretnima. Pritom se stvara i dovoljno vitamina D. Takvi nezaboravni trenuci sreće osobito su korisni nakon prošle teške zime s brojnim ograničenjima.

Ski amadé vjeruje u zimski turizam i u sezoni 2021./22. Unatoč vrlo teškoj prošloj sezoni, najveći austrijski skijaški raj optimističan je i raduje se posjetiteljima. Naravno, poštuju se svi trenutno važeći propisi u pogledu higijene i sigurnosti. No sada se načelno smatra da za skijanje uglavnom ne bi trebalo biti ograničenja.

my Ski amadé Friends Club: atraktivne ponude za vjerne i nove ljubitelje skijanja

Ski amadé postoji više od 20 godina. Pet vrhunskih skijaških regija udružile su se kako bi stvorile najveći austrijski skijaški raj s naglaskom na pružanje najboljih usluga posjetiteljima i brojnih pogodnosti za skijaški odmor.

Od prošle godine postoji program pogodnosti My Ski amadé Friends Club s odličnim ponudama i brojnim prednostima za vjerne skijaše koji su više puta bili na stazama Ski amadéa. Time Ski amadé zahvaljuje svojim vjernim gostima. No mogu se prijaviti i novi gosti. Članovi dobivaju vlastitu iskaznicu Friends Card koja služi kao skijaška propusnica i može se nadopunjavati od kuće.

Osim toga, ekskluzivne prednosti u cijelom skijaškom odredištu uključuju ponude za odmor, akcije koje nude partneri i skijaške propusnice. U slučaju spašavanja na stazi, troškovi će biti podmireni (iznimka: spašavanje helikopterom). Sve informacije o programu pogodnosti i načinu registracije mogu se pronaći na www.skiamade.com/my.

FAMILY Ski amadé: ekskluzivne ponude za svaki obiteljski budžet

FAMILY Ski amadé nudi mnoštvo doživljaja na planini – i to za cijelu obitelj. Osim tematskih staza i staza na kojima se mjeri vrijeme, obiteljskih plavih staza, deset snowparkova, 13 funslope i funcross staza, postoji 30 škola skijanja koje nude zabavni program i izvrsnu brigu o djeci. Posljednjih je nekoliko mjeseci pokazalo da je važno provoditi vrijeme s obitelji. U Ski amadéu to je moguće i dostupno uz obiteljske programe koji vode računa o budžetu predviđenom za odmor.

Tu je i odgovarajući smještaj za sve varijante: Ski amadé nudi veliki broj provjerenih obiteljskih smještaja koji su posebno prilagođeni željama i potrebama obitelji. Sve obiteljske ponude za savršen skijaški odmor mogu se pronaći na www.skiamade.com/family.

Iznajmljivanje skijaške opreme u trgovinama INTERSPORT Rent

Ski amadé ima posebnu ponudu za zimu 2021./22. – iznajmljivanje skija i skijaške odjeće putem interneta u trgovinama INTERSPORT Rent. Obitelji i posjetitelji koji nemaju odgovarajuću zimsku opremu mogu iznajmiti odjeću i obuću za skijanje te skije u odabranim trgovinama INTERSPORT Rent. Korist od toga imaju i djeca, jer ako skijaško odijelo od prošle godine više ne pristaje, roditelji se ne moraju brinuti o kupnji nove opreme za svoju djecu.

Iznajmljivanje skijaške odjeće jednostavno je, održivo i dostupno pod istim uvjetima u svih pet regija saveza Ski amadé. Odaberite jednu od 32 trgovine INTERSPORT Rent, rezervirajte odgovarajuću odjeću putem interneta i jednostavno je preuzmite na licu mjesta. Povrat se vrši na mjestu posudbe.

NOVO: STAY Ski amadé – održivo u budućnost

Ski amadé uvijek je predvodnik, osobito kada je riječ o tehnološkom razvoju i novim inicijativama, a to vrijedi i za zimsku sezonu 2021./22. Informacijama o održivosti najveći austrijski skijaški savez šalje važnu poruku o odmoru na kojem se štede resursi. U svih pet regija posjetitelji mogu sami odlučiti o razini održivosti dok provode svoj skijaški odmor.

Na novoj internetskoj platformi www.skiamade.com/stay posjetitelji mogu saznati sve o održivoj ponudi u svim aspektima skijaškog odmora – od dolaska, smještaja, liftova i ostalih postrojenja do gastronomije te dobiti savjete o održivosti u pogledu skijaškog odmora.

TASTE Ski amadé: nove regionalne gastro-skijaške rute

Lokalno, održivo i visokokvalitetno – za to se zalažu kulinarske inicijative u savezu Ski amadé. Mnoge kolibe same proizvode, između ostalog, visokokvalitetnu hranu i glavne sastojke tradicionalnih jela ili ih nabavljaju izravno od lokalnih proizvođača. Uz svježe pripremljena domaća jela možete uživati u čaši austrijskog vina. Kvalitetu ponude redovito provjeravaju stručnjaci iz društva Österreich Wine Marketing. U zimskoj sezoni 2021./22. ukupno 28 koliba i 30 hotela spremno je razveseliti posjetitelje kulinarskim delicijama. Odabrana vina i regionalna jela popraćena su naravno izvrsnom uslugom. Hrana i piće poslužuju se direktno na mjestu kako bi se smanjio kontakt s drugim gostima.

Novost ove zime su regionalne gastro-skijaške rute: u svakoj regiji postoji barem jedna ruta koju treba istražiti. U odabranim planinskim kolibama poslužuju se lokalna jela čiji su sastojci proizvedeni u regiji ili čak iz vlastite proizvodnje. Osim toga, organizirana su i manja gastronomska događanja na otvorenom. Za besplatne rute potrebna je samo skijaška propusnica. Gastro-skijaške rute mogu se pronaći u aplikaciji Ski amadé Guide i na www.skiamade.com/taste.

Ski amadé MADE MY DAY: rezervirajte posebne ponude

Skijaško iskustvo u Ski amadéu, najvećem austrijskom skijaškom raju, svestrano je i raznoliko: ponekad sportsko, ponekad opuštajuće, ali svakako ispunjeno nevjerojatnim užitkom. U ovoj zimskoj sezoni u ponudi su dnevni paketi i posebne ponude Ski amadé MADE MY DAY.

U okviru dnevnih paketa stručni vodič vodi male skupine posjetitelja kroz dan pun doživljaja. Na primjer, možete provesti dan skijanja na Hochkönigu uz jelovnik s više slijedova, pri čemu se svaki slijed poslužuje u drugoj kolibi. Ljubitelji adrenalina mogu doručkovati na visini od 2 700 metara ako se odluče za cjelodnevnu freeride turu po impozantnom Dachsteinu. Za sve koji vole gledati iza kulisa, u skijalištu Salzburger Sportwelt nudi se mogućnost ekskluzivnog uvida u to kako funkcionira planinska žičara.

Posebne ponude omogućuju posjetiteljima još veću slobodu izbora: svatko može sam odlučiti koje doživljaje i koliko doživljaja želi iskusiti i kada. Svatko tko je oduvijek želio znati kakav je osjećaj voziti se u vozilu Pistenbully, može ovo iskustvo dodati opuštenom danu skijanja na Hochkönigu. U okviru ponuda Early Bird, svi ranoranioci mogu prvi ostaviti svoj trag na svježe pripremljenim stazama u regiji Grossarltal. Ski-joga u Schladming-Dachsteinu ili šetnja na krpljama na Zirbenbergu u Gasteinu nude opuštajuću promjenu od svakodnevnog skijanja.

Skijaški odmor u Ski amadéu jamči mnoge wow trenutke u kombinaciji s puno slobode i fleksibilnosti pri rezervaciji i odabiru skijaških doživljaja. www.skiamade.com/mademyday

Ponude FreeRIDE Ski amadé: akcija i zabava u zajednici istomišljenika

Ljubitelji slobodnog skijanja ove zime mogu iskoristiti atraktivne ponude RIDE Ski amadé. Kako bi se zaista ispuhali u dubokom snijegu i osjetili slobodu u prirodi, freerideri se mogu veseliti brojnim provjerenim rutama i preko 15 profesionalnih škola slobodnog skijanja i snowboardanja u najvećem austrijskom skijaškom raju. Ako želite biti dobro opremljeni za svoju FreeRIDE avanturu, postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za zaštitu od lavina u ukupno 16 trgovina INTERSPORT Rent u savezu Ski amadé.

Sve informacije o ponudama za freeridere u savezu Ski amadé mogu se pronaći na internetskoj stranici: www.skiamade.com/freeride.

760 kilometara zabave na stazama s jednom skijaškom propusnicom: skijaška propusnica Ski amadé vrijedi u svih pet regija na svim stazama skijaškog saveza. Skijaška propusnica za šest dana košta 299 eura u glavnoj sezoni (mladi 224 eura, djeca 149,50 eura).

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr