Fuliranje zasjalo na terasi Oleander 

 

Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje u središtu grada

Zagrebačka ljepotica, hotel Esplanade, domaćin je popularnome Fuliranju na atraktivnoj Oleander terasi od 02.12 do 01.01, svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici s nestrpljenjem očekuju posjetitelje.

Fuliranje ove godine obilježava svoj deseti rođendan. Od prvog izdanja u Tomićevoj ulici, posvećenog legendarnom gosponu Fuliru, pa do onoga 2019. na Strossmayerovu trgu, ovo se događanje ušuljalo u srca Zagrepčana, no i mnogobrojnih posjetitelja našega grada. Često se spominje kao “ono mjesto” s vrhunskom gastro ponudom i glazbom.

Glazbeni line-up

Dobra urbana atmosfera u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom sigurno će biti odabir mnogih i za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a. Ove godine Fuliranje se predstavlja s partnerima, agencijom MPG i hotelom Esplanade, koji su prepoznali tu dobru vibru, tradiciju i recept za desetogodišnji uspjeh.

Zaklada Marina Čilića

U  blagdanske dane lijepo je misliti na druge, a Zaklada Marina Čilića odabrala je Fuliranje za svoje blagdanske aktivnosti koje će izmamiti osmijeh i biti vjetar u leđa mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Ponudit će posjetiteljima 10 sportskih predmeta i putem licitacije koja će se odvijati od 4.12 do 24.12. prikupljati donacije. Svaka dva dana otkrivat će se novi predmet, a ponude /bidovi/ će se moći slati u komentare objava na Zakladinom instagramu.

Posjetitelji će moći pratiti napredak  aukcije na velikom aukcijskom kalendaru. No, to nije sve; na Fuliranju se mogu kupiti i potpisane HEAD teniske loptice kao ukras za bor i kuglice by Zaklada Marin Čilić & KOFER sa začinima za gin i božićnom čestitkom s potpisom poznatih sportaša i glazbenika. Nedjeljom u podne posjetitelje očekuje koncert glazbenih stipendista Zaklade. Prihodi od aukcije i prodaje kuglica idu za stipendiranje mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

Aktivnosti na Fuliranju

Za hvatanje selfija spremno je čak šest photo pointova; dodirnite najveće božićne kugle by Konzum ili provjerite svoje reflekse i brzinu u 10 GIGA Telemach kutku. 18.12. i 23.12. razgibajte moždane vijuge na Telemach pub quizu i osvojite vrijedne nagrade. Pitate li se gdje nabaviti blagdanske poklone, zastanite u Fuliranje Fun Shopu i razveselite sebe i ukućane setom za kućnu pripremu kokica by Tvornica kokica ili sočnim Kroštulinim panettoneom. A kad vas prsti zazebu, uskočite u Samsungov paviljon i možda vas baš tamo čeka omiljeni gadget.

Gastro program 

A što nam spremaju naši gastro meštri? Chef Mate Janković ostaje vjeran svom Institutu za kobasice, no dodaje im poseban šmek. Chef Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers koketira s malo drugačijim okusima burgera. Po prvi put na Fuliranju na street scenu izlazi kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i Chefica Ana Grgić Tomić. Ona najavljuje sjajna jela poput bakalara, kroketa, quiche lorrainea i junećih obraza u šik gastro twistu. Tu su i naravno nezaobilazne, zapečene Esplanadine štrukle.

Izakaya koketira sa selekcijom “bunova” s krvavicama, buncekom, no i egzotičnijim varijantama chistora i ebi, uz bogatu paletu koktela. Umjereno gladni zasigurno će posegnuti za ponudom Acrobat Wine Bara – platama s narescima od crne svinje Blasquez i St.Luce tjesteninama uz najbolje vinske i šampanjske etikete. El Toro ostaje vjeran južnoameričkim okusima. Uz već dobro poznate salsiccie (kobasice) dodaje i Asado beef taco te hrskave cannole punjene tiramisu kremom.

Kreativni Restač donosi po prvi put 3pice sendvič, uz maturo steakove, fritto misto i jedno “filmsko” jelo. Taika čarolija s arktičkog kruga stiže s finim sendvičima s lososom i kozicama, a imaju nešto i za ekipu – Expedition Dish.  Good Kut, na čelu s gastro senzibilnom Ivanom Bekavac, priprema klopu za prste polizat’ – Juhu za skidat’ promile, Sendvič koji mesa vidio nije, štrudlu meku ko’ duša – a ovo je adresa i za sve vege ljude.

Beg’s Plant Based Butchery – premijerno se predstavlja, ali s pravom rapsodijom okusa. Beg’s Santa Balls – meatballs u pecivu s topljenim sirom, Beg’s Choco Chilli i Beg’s Mac & Cheeze samo su neki od njih, a ističu i KAJ chai. Poseban zlatni prah i kapljice uz gastro oblizeke dodat će sjajni barovi. Rakijarnica sa više od 40 vrsta rakija, panettoneom by Kroštula – kažu najboljim u svemiru i hrskavim hrvatskim pop-up kokicama i Gingle Bells u pravom božićnom koktelskom raspoloženju.

Poseban duh Zagreba

“Kako su ove godine izostali brojni blagdanski sadržaji, krenuli smo u pripremu božićnog programa na terasi. Osobito nam se svidjela ideja da se Fuliranje, kao već etablirani, isprobani i atraktivni koncept, koji nosi jedan poseban duh Zagreba, organizira upravo ovdje na kultnoj terasi Oleander i to na jednoj višoj razini. Hotel gaji posebnu vezu sa Zagrepčanima, na njegovoj terasi Oleander sklapala su se prijateljstva i događale nove ljubavi. Upravo zato, vjerujem da je Esplanade pravi izbor za ovakav događaj, koji donosi veselje te privlači posjetitelje željne druženja. Bogati program, kreativna ponuda hrane i pića, bajkovita dekoracija, kao i prekrasna lokacija na kojoj se nalazi ovogodišnje jubilarno deseto izdanje Fuliranja dobitna su kombinacija da Zagrebu i Zagrepčanima, ali i mnogim inozemnim gostima omogućimo poseban doživljaj.“

– Istaknuo je Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Pozivamo vas da redovno pratite naše društvene mreže sa svim novostima: Facebook i Instagram.

Fotografije: Sandro Sklepić

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr