Croatia Airlines izravno povezao Osijek i München

 Putnicima s istoka Hrvatske omogućena izravna zračna veza s Europom

U osječku zračnu luku doputovali su prvi putnici na novoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa između Münchena i Osijeka.

Prvim letom nacionalnog avioprijevoznika iz bavarske prijestolnice u Osijek (broj leta OU4431) doputovalo je 20 putnika. Njih su nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 svečano dočekali predstavnici Zračne luke Osijek, Croatia Airlinesa, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Jednako svečano ispraćeno je i 25 putnika, koji su poletjeli prvim međunarodnim letom (OU4430) iz Osijeka u München.

U povodu uspostavljanja nove međunarodne linije Croatia Airlines nagradio je putnike na oba leta (OU4431 München – Osijek i OU4430 Osijek – München) posebnim vaucherom, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje nacionalnim prijevoznikom.

Prva međunarodna linija iz Osijeka

Podsjetimo, riječ je o prvoj međunarodnoj liniji Croatia Airlinesa iz Osijeka, koja je uvedena udruženim nastojanjima Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa. U rujnu ove godine ZL Osijek i Croatia Airlinesa su potpisali sporazum na temelju kojeg su putnicima do 14. siječnja 2022. na raspolaganju dva tjedna leta na ovoj liniji, ponedjeljkom i petkom.

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, na svečanosti u Zračnoj luci Osijek je istaknuo:

Drago nam što što naši zrakoplovi od danas izravno povezuju gospodarsko središte Slavonije s Europom. Nakon povezivanja Osijeka sa Splitom i Dubrovnikom u domaćem prometu, uspostavili smo i našu prvu međunarodnu liniju iz Osijeka. Zahvaljujem svim partnerima koji su pridonijeli realizaciji ovog zajedničkog projekta. Vjerujem da će letovi Osijek – München pridonijeti razvoju Zračne luke Osijek te jačanju Osijeka kao regionalnog prometnog središta. Nadam se da će i mnogi inozemni turisti iskoristiti povoljne zračne veze za dolazak u ovu regiju i otkriti njezine prirodne, kulturne, gastronomske i druge vrijednosti.

  Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je:

  Uvođenjem linije između Osijeka i Münchena Osijek se povezao s važnim europskim čvorištem iz kojeg je moguće putovati prema nizu svjetskih destinacija. To je korak dalje k ostvarenju cilja da se Osijek pozicionira kao prometni regionalni centar. To je iznimno važno za turizam, iseljeništvo i poduzetnike ne samo grada Osijeka nego i šire regije. Dodatni iskorak u tom cilju predstavlja i investicija u obnovu i modernizaciju kontrolnog tornja, koja će dovesti do kvalitetnijeg funkcioniranja zračnog prometa. Oba su projekta značajna za budući razvoj Zračne luke Osijek kao važnog segmenta u ukupnom gospodarskom razvitku Osijeka. Zato treba čestitati i Zračnoj luci Osijek i Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, pozdravljamo svaku investiciju na području grada.

  Promotivne cijene

  U povodu uvođenja izravnih letova između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica www.croatiaairlines.com. Cijena uključuje aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

  Vrijedi istaknuti kako je usluga toranjske i prilazne proceduralne kontrole zračnog prometa prigodom prvih letova Osijek – München i München – Osijek pružena iz obnovljene zgrade Hrvatske kontrole zračnog prometa u ZL Osijek.

  Vlado Bagarić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe, naglasio je:

  Iznimno me veseli što se kontrola polijetanja prvog leta iz Osijeka za München odvijala iz jednog od najsuvremenije opremljenog tornjeva kontrole zračne plovidbe u regiji. Novi prostori osječke podružnice poboljšat će uvjete rada kontrolora zračnog prometa i drugog osoblja te unaprijediti kvalitetu i sigurnost usluga u Zračnoj luci Osijek. Navedena investicija dio je sustavnog ulaganja u kvalitetu i sigurnost usluga Hrvatske kontrole zračne plovidbe, a istaknuo bih kako je HKZP u protekle dvije godine, unatoč pandemiji, investirala više od 117 milijuna kuna u kapacitete i povećanje sigurnosti zračnog prometa.

  Broj tiskanog izdanja

  Volite putovati i čitati o putovanjima?

  Postanite i vi naš suradnik!

  Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
  Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

  Izjava o privatnosti

   Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

  Telefon: +385 1 4618898

  Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

  PIŠITE NAM

  Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr