Pjenušava brošura kao najbolja promocija Jaske

Jaskanski kraj poznat je po svojim vrhunskim vinima i vrijednim vinarima. No, Plešivica je i podneblje pjenušaca, odavde već više od 30 godina stižu ponajbolji hrvatski pjenušci. Oni su okupljeni u brošuru o pjenušcima koju je izdala Turistička zajednica grada Jastrebarskog, a promocija je održana u utorak, 9. studenog u Žitnici, prostoru koji neodoljivo podsjeća na vinski podrum.

Uz 11 vrsta pjenušaca, Ivo Kozarčanin otvorio je 11 priča, a puno toga o pjenušcima sudionici su mogli čuti od doajena proizvodnje pjenušaca, Tomislava Tomca.

Naime, upravo je njegova obitelj među prvim proizvođačima plešivičkih pjenušaca, dok je kao prvi zabilježen Franjo Jambrović koji je pjenušcem Zlatni perlan začeo 80-ih godina prošlog stoljeća modernu eru proizvodnje pjenušaca klasičnom metodom druge fermentacije u boci.

  Pjenušava brošura

Sama brošura inovativnog je dizajna, izdana na hrvatskom i engleskom jeziku. Pripremljena je i u digitalnoj verziji, na stranici Turističke zajednice. O njoj najviše ipak zna dizajner Kruno Franetić koji je rekao više o posebnim tehnikama tiska koje su korištene te o sinergiji tradicije i najmodernijih metoda dizajna.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel ponosan je na još jednu lijepu jaskansku priču koja je krenula u svijet:

„Kvaliteta naših pjenušaca dobro je poznata. Rezultat je to truda i rada cijelih obitelji koje čuvaju tradiciju, ali svojom inovativnošću privlače sve veći broj poznavatelja i ljubitelja vrhunskih proizvoda. Sretan sam što će kroz ovu brošuru još veći broj ljudi upoznati naše pjenušce i zaljubiti se u Plešivicu.“

Brošura će biti plasirana u restorane koji imaju ponudu plešivičkih pjenušaca, kao dio nove i drugačije turističke ponude Jastrebarskog.

Teško je ljude svrstati u kategorije po karakteru, a nije lako ni pjenušce. No, četiri su osnovne kategorije, pjenušci s duhom, sa srcem, s tijelom i s dušom. Svaka se pije u drugoj prilici ili uz drukčije jelo. Koje su to prilike i jela, saznajte u brošuri, kao i niz drugih zanimljivih informacija.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr