Zagreb među 5 najpoželjnijih gradova za digitalne nomade

 

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade.

Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town. Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste. U istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova. Ova se stranica generira uživo s podacima izravno iz baze podataka, a istraživanje je dostupno ovdje.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, gđa Martina Bienenfeld, ovom prilikom je izjavila:

„Nakon uspješno održanog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada krajem lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje. Naš grad je dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine. Ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija.“

Zagrebački tjedan digitalnih nomada

Zagrebački tjedan digitalnih nomada, u organizaciji TZGZ, Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u rujnu je osvojio čak dvije nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover. Ona se posljednjih šest godina održava u Sloveniji.

Prvu nagradu osvojio je u kategoriji „Best Crossover Event“. Ona se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namijenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti.

Zagreb Digital Nomad Week dobio je i najveći broj bodova od žirija za održivost. Osvojio je nagradu za najbolje događanje po pitanju održivosti s naglaskom na ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Odabirom hibridnog formata i velikog broja virtualne publike smanjen je negativan utjecaj na okoliš. Osim toga, do lokacija događanja uživo sudionici su vrlo lako mogli doći javnim prijevozom ili pješice. Conventa Best Event Award godišnje su nagrade koje se dodjeljuju najboljim događanjima u regiji srednje i jugoistočne Europe.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr