Novootvoreni Z centar privukao brojne Zagrepčane

Na više od 75.000 kvadrata u naselju Špansko otvoren novi trgovački centar

Brojni Zagrepčani pohrlili su na otvorenje Z centra, prvog hrvatskog trgovačkog centra nove generacije koji je 26. kolovoza otvorio svoja vrata u naselju Špansko. Pred predstavnicima medija velikom otvorenju prisustvovala su i mnoga lica iz hrvatskog javnog života, ali i brojni građani koji su ovih tjedana s nestrpljenjem iščekivali uživo vidjeti ovaj mega objekt u koji je do sada investirano više od 620 milijuna kuna.

Svečano otvorenje centra

Otvorenje započeto svečanim puštanjem balona i glazbenim programom Saše Lozara, nastupom dječjeg zbora Bajka te plesačica i plesača iz Transform Crew-a. Završeno je fantastičnim nastupom pjevačice Lane Jurčević i spektakularnim vatrometom uz zvuke DJ Summera.

Pod voditeljskom palicom Ive Šulentić, direktorica Z centra uručila je 20.000,00 kuna vrijednu donaciju predstavnicima udruge Mali zmaj za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Zagreba. Donacija je namijenjena radu logopeda koji će u suradnji s udrugom pomoći štićenicima u lakšem i kvalitetnijem savladavanju prepreka i izazova.

Brojne velikodušne popuste i akcije, kao dobrodošlicu svim posjetiteljima povodom otvorenja, mnogi građani su s oduševljenjem iskoristili. Mnogi su tek pristigli s godišnjih odmora te svoje školarce tek trebaju opremiti za predstojeću nastavnu godinu.

Otvaranje ostalih sadržaja

Osim velikog otvorenja krajem kolovoza, koncem listopada 2021. planirano je otvorenje velike dječje igraonice s inovativnim sadržajem i casina. Bit će pušteni u pogon i svi vanjski sportski tereni. Z centar uvodi i novost na hrvatskom tržištu, multibrend store za muškarce koji se također otvara u drugoj fazi. U budućnosti će se otvoriti i multiplex kino, prvo takvo u zapadnom dijelu grada.

Nagrađivana i sigurna arhitektura

Direktorica centra zahvalila se i arhitektonskom studiju PULS-AR te projektnom timu iz PRONAD-a. Objekt je zbog njihove vizije i vizije investitora Z centra, već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

Iznimna protupotresna gradnja glavnog izvođača radova tvrtke Kamgrad, kao i cjelokupan projekt, omogućen je hrvatskim kapitalom i u suradnji s domaćim tvrtkama – ali svakako njegova realizacija nije bila jednostavan zadatak.

Z centar će u finalu nuditi sasvim novi koncept otvorenosti prema van čime će stanovnici brojnih gradskih četvrti dobiti novo mjesto sa sadržajima kakvo do sada u regiji nitko nije realizirao. Investitori Z centra sigurni su da će koncept objekta doprinijeti rastu kvalitete života lokalnog stanovništva. Za posebno atraktivan i prostran središnji trg planirano je da postane centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacijom brojnih priredbi i događanja –  što je osobito važno mladim obiteljima.

Više informacija potražite na web stranici: www.zcentar.hr

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr