Croatia Airlines obilježava 25 godina linije Zagreb – Sarajevo

 

Croatia Airlines obilježava 25. obljetnicu letenja na međunarodnoj redovitoj liniji Zagreb – Sarajevo, a istodobno i četvrt stoljeća uspješne poslovne suradnje s Međunarodnim aerodromom Sarajevo

U povodu toga svi putnici na letu OU344 Zagreb – Sarajevo nagrađeni su vaučerom u iznosu od 25 eura. Vaučer se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom. Ista nagrada očekuje i sve putnike na povratnom letu OU345 Sarajevo – Zagreb. Simbolične poklone za putnike na letu Sarajevo – Zagreb osigurali su i naši poslovni partneri iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo te se na taj način pridružili čestitkama ovog značajnog jubileja.

Povijest linije Zagreb – Sarajevo

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik obavio je prvi međunarodni let Zagreb – Sarajevo u kolovozu 1996. godine putničkim zrakoplovom ATR42. Bio je među prvim europskim i svjetskim avioprijevoznicima koji je sletio u obnovljenu sarajevsku zračnu luku. Istodobno je otvoreno i predstavništvo tvrtke u Sarajevu. Njihovi su djelatnici na raspolaganju korisnicima usluga za sve pogodnosti iz cjelokupnog produkta Croatia Airlinesa.

Od tada do danas zrakoplovi Croatia Airlinesa kontinuirano povezuju glavne gradove Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom cijele godine. Jedinu privremenu obustavu letova lani je uzrokovala pandemija koronavirusa. Ukupno je obavljeno 32.220 letova i pritom prevezeno gotovo 1,113.000 putnika.

Dugogodišnja suradnja

Drago nam je što građanima Bosne i Hercegovine već 25 godina pružamo izravnu zračnu vezu s Hrvatskom i što kvaliteti proizvoda pridonosi uspješna  suradnja s Međunarodnim aerodromom Sarajevo. Svakodnevni letovi između Zagreba i Sarajeva, koje obavljamo i u ovom razdoblju zdravstvene krize, potvrđuju da nam je tržište BiH uvijek bilo i ostat će veoma važno regionalno tržište na kojem smo dostupni i poslovnim ljudima i turistima. Zahvaljujem svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju. Nadam se da će i dalje koristiti mnoge pogodnosti naše usluge, prije svega mogućnosti povezanih letova iz Zagreba u europska odredišta te, preko njih, u odredišta diljem svijeta zahvaljujući našem članstvu i suradnji s prijevoznicima udruge Star Alliance.” 

– Rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Koristimo ovu prigodu, prije svega, čestitati našem dugogodišnjem i respektabilnom poslovnom partneru Croatia Airlinesu na uspješnom poslovanju koje već desetljećima gradi, ne samo u Sarajevu nego i diljem Europe i svijeta.”

Od tada do danas Croatia Airlines obavila je na relaciji Zagreb-Sarajevo-Zagreb više desetaka tisuća operacija, povezujući Sarajevo, ne samo s hrvatskom metropolom nego i s drugim svjetskim destinacijama.

25. obljetnica partnerstva

Stoga još jednom želimo zahvaliti cjelokupnom kolektivu Croatia Airlinesa na ukazanom povjerenju i uspješnoj poslovnoj saradnji, koju zajednički gradimo proteklih 25 godina, u nadi i uvjerenju da ćemo i ubuduće biti pouzdan partneri, prepoznatljivi po kvaliteti i sigurnosti svojih usluga – istaknuli su u Upravi Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

U ovom razdoblju sezone, u kojem je mreža letova prilagođena tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno povezuju Zagreb i Sarajevo svakoga dana u tjednu.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr