Seoski luksuz imanja Les Sources de Cheverny

Ako ste ikada sanjali o životu u dvorcu, možete to ostvariti posjetom imanju Les Sources de Cheverny

Povijesno imanje Les Sources de Cheverny smješteno je u srcu doline rijeke Loire, na samo dva sata od Pariza. Ovaj očuvani zaselak oličenje je mirnog života u prirodi. Posvećen umjetnosti življenja à la française, hotel nudi 49 soba i apartmana raspoređenih u 6 objekata među kojima su dvorac, kamene kuće, drvene kolibe i luksuzna kuća na drvetu. Gastronomska ponuda spaja fine dining iskustvo s lokalnim okusima doline Loire, a vinarija nudi izbor domaćih vina La Grand’Vigne. U umirujućem pogledu na vinograde može se uživati iz svakog kuta imanja, a za potpuni odmor duše i tijela pobrinut će se profesionalni spa terapeuti.

Šarm doline rijeke Loire

Strast prema svemu lijepom i ukusnom što nudi dolina rijeke Loire ugostiteljski par Alice i Jérôme Tourbier povezali su s bogatom poviješću i kulturnom baštinom ove predivne regije u centralnoj Francuskoj. Svojim dugogodišnjim iskustvom stvorili su savršenu ravnotežu ugostiteljske ponude i uživanja u prirodi, poštujući stoljeća koja su utkana u svaki kutak imanja.

Zamislite ekskluzivan prostor kreiran u čast ljepoti življenja à la française, gdje se gubi svaki smisao o prolasku vremena. Ovdje se svi mogu ponovno povezati s najjednostavnijim užicima, uživati u miru prirode i podijeliti vječne trenutke s voljenim osobama.

Imanje bogate povijesti

Povijest posjeda seže daleko u prošlost, njegove brojne građevine ponosno stoje na istom mjestu još od vladavine francuskih kraljeva. Stoljećima su različiti vlasnici oblikovali svaki detalj posjeda. Danas dvorac izvana odiše prepoznatljivim arhitektonskim potpisom Yvesa Coletta, a iznutra dizajnom Studija Be-pôles. Povijesne građevine poput stare vinarije i seoskih kućica nadograđene su odvažnim modernim konstrukcijama. Svaki detalj dizajna inspiriran je lokalnom baštinom doline rijeke Loire.

Hotelski objekti

Po obali jezera u srcu imanja raštrkane su drvene kolibice, nježno uklopljene u okolinu. Njihove velike privatne terase idealne su za meditaciju i povezivanje s prirodom. Par koraka dalje nalaze se dvije kamene kućice obrasle zelenilom, poznatije kao Voćna kuća i Cvjetna kuća. Rustikalna šetnica nastavlja se s druge strane jezera, gdje se nalazi voćnjak, mala farma i La Grange aux Abielles. Ova kuća sa šest soba idealna je za obiteljska i prijateljska okupljanja. Među raskošnim krošnjama smjestila se Le Baron Perché, kućica s privatnom Nordijskom kupkom za opuštanje. S tri metra visine pruža se veličanstven panoramski pogled na imanje i okolnu prirodu. Bukirati možete na službenoj stranici hotela.

Les Sources de Cheverny

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr