Jedanaesta godina projekta “Kultura turizma”

 

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 11. godinu za redom provodi projekt „Kultura turizma“. U njemu se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Predstavljanje projekta

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021., u 11:00 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti (predvorje) finalno predstavljanje projekata će održati:

  1. XVIII. gimnazija Zagreb
  2. Klasična gimnazija Zagreb
  3. X. gimnazija „Ivan Supek“
  4. Veterinarska škola
  5. Agronomska škola Zagreb
  6. Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu

O projektu

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Ovaj projekt kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije i stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima. Također želi podići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.

Krajnji cilj projekta „Kultura turizma“ u proteklih jedanaest godina bio je zaokret prema mladima s ciljem stvaranja dodatne edukacije, razvijanja poduzetničkog duha i stvaranja pozitivnih stavova prema kulturi i turizmu.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr