El Llorenç – dizajnerska oaza u centru Palma de Mallorce

Svjedočanstvo prošlosti Mallorce i suvremenog dizajna, El Llorenç gostima nudi povijest spojenu s modernošću, autentičnost s luksuzom.

U El Llorençu doživjet ćete najbolje što Mallorca može ponuditi. Prepustite se povratku u prošlost i istražite ulice povijesne četvrti La Calatrava. Smješteni u blizini rive i pored katedrale u Palmi, otkrit ćete izvorne korijene otoka.

Vizionarski dizajn u prirodnim tonovima

Zanosni podovi s uzorcima vizionarskog dizajnera Magnusa Ehrlanda nalaze se u cijelom hotelu, odzvanjajući tradicionalnim arapskim dizajnom. Neutralna paleta boja se nadoknađuje obiljem umjetničkih djela, iznenadnim svijetlim naglascima i kamenim podom koji stvara dugačku modnu pistu s jednog kraja zgrade na drugi. Teksturno bogatstvo dolazi u obliku oraha, hrasta, kroma u boji, lana i još mnogo toga.

U arhitektonski bogatoj ulici u četvrti Calatrava, fasada hotela sačuvana je pomoću lokalnih materijala, kao što su kamenje Santanyi i Binissalem, kako bi se priznao tradicionalni aspekt građevine. Ostatak hotela, međutim, novo je izgrađen na dvije parcele koje su prije bile dom redovnika. Otkriće arapske peći iz 11. stoljeća tijekom gradnje stvorilo je izazov za arhitekta koji je majstorski uklopio nalaz u konačni proizvod.

Najljepša terasa Mallorce

El Llorenç Parc de la Mar nudi nevjerojatno zadovoljavajuće iskustvo. Hotelska troslojna krovna terasa sadrži 12-metarski bazen s balijskim dnevnim krevetima i ležaljkama, od kojih su neki smješteni u plitkoj razini bazena – savršeno za umakanje prstiju! Drugi nivo nudi veliki bar i dnevni boravak gdje možete pijuckati koktel ili se prepustiti kreativnim jelima chefa Santija Taure. Zavalite se i uživajte u pogledu od 360 stupnjeva na zaljev Palme i stari grad.

Gastronomsko iskustvo

Kuhar Santi Taura – nedavno nagrađen Michelinovom zvjezdicom za DINS, poslužuje vrhunska jela prema povijesnim otočkim receptima u modernom okruženju. Otkrijte više o chefovoj filozofiji i stilu kuhanja te kako je povijest otoka igrala tako važnu ulogu u njegovoj kuhinji.

Hotel za odrasle (16+) nudi 33 sobe za goste smještene u srcu povijesne četvrti Calatrava u Palmi. Smješten je samo nekoliko minuta hoda od glavnih turističkih mjesta, uključujući katedralu, palaču Almudaina i najbolje šoping destinacije na otoku.

Spa opuštanje u centru grada

Hotelski spa je moderan pogled na tradicionalnu arapsku kupku s proizvodima španjolske marke Natura Bissé. Osim što nudi širok spektar wellness tretmana, spa uključuje bazen, jacuzzi, parnu kupelj, saunu, ledenu fontanu i još mnogo toga, kako bi pružio vrhunsku oazu u srcu grada.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr