Nove aviolinije prema Hrvatskoj ovog ljeta

Prema analizi trenutno aktivnih, ali i najavljenih aviolinija, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica, u ljetnoj sezoni 2021. prema Hrvatskoj u najavi je prometovanje više od 180 aviolinija. Najveći broj aviolinija očekuje se s tržišta Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Poljske.

„Mnoge aviokompanije uvele su i najavile aviolinije prema Hrvatskoj na temelju turističke potražnje i interesa koji je vrlo izražen za našom zemljom na brojnim tržištima. Uvelike nam pomaže i pozicija Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije. Naravno, konačni će rezultati u ovoj godini ponajviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Ovom prilikom sve građane, partnere, turističke djelatnike i sve ostale pozivam na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Samo tako možemo obraniti prošlogodišnju poziciju vodeće turističke destinacije Mediterana.“,

Izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Dodao je kako će hrvatske i inozemne destinacije povezivati i nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines.

Aviolinije iz Velike Britanije

Kada govorimo o linijama s tržišta Velike Britanije, Ryanair najavljuje aviolinije iz Liverpoola, Edinbourgha i Newcastla za Zadar. British Airways najavljuje letove iz Londona za Split, Dubrovnik i Pulu. EasyJet će povezivati London s Pulom, Zadrom, Splitom i Dubrovnikom. Iz ove kompanije također najavljuju još nekoliko letova iz gradova kao što su Glasgow, Bristol, Belfast i Manchester, a koji će također biti povezani s hrvatskim zračnim lukama. Jet2.com najavljuje letove iz Manchestera za Pulu, Split i Dubrovnik. Hrvatske zračne luke će aviolinijama povezivati i s gradovima Leeds, Birmingham i Newcastle.

Aviolinije iz Njemačke

Lufthansa s tržišta Njemačke najavljuje uvođenje aviolinije Frankfurt-Rijeka. Također se planira i linija Zagreb – München. Ryanair bi tijekom ljetnih mjeseci trebao povezivati Zadar sa zračnim lukama Berlin, Köln, Karlsruhe i Memmingen. Dodatno planiraju uvođenje aviolinije koja će Zagreb povezivati s Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom i Memmingenom.

Hrvatske i njemačke destinacije povezivat će i aviokompanija Eurowings, koja će u svibnju obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Aktivni će biti i letovi Condora, koji će u ljetnoj sezoni, od sredine svibnja, pokrenuti tri linije prema zračnoj luci Split iz Münchena, Düsseldorfa i Frankfurta.

Aviolinije iz ostalih država

Dodajmo kako će hrvatske i francuske destinacije povezivati letovi aviokompanija Air France, Transavia, Ryanair i Volotea.

S tržištem Poljske hrvatske će destinacije biti povezane letovima aviokompanija LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair i Buzz.

Naša će zemlja biti povezana i s brojnim aviolinijama s tržišta kao što su Austrija, Belgija, Češka, Italija, Irska, Nizozemska, Rusija, Ukrajina, SAD, skandinavske zemlje, Švicarska, Španjolska, Grčka, Portugal, Latvija, Izrael, Katar, i dr.

Fotografije: Ross Parmly i Stephen Leonardi / Unsplash

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr