Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, u Dubrovniku snima „The Travel Detective“

Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema, u razdoblju od 23. do 27. listopada boravi u Dubrovniku gdje snima jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective“. Riječ je o gostovanju realiziranom u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika s jednim od najpopularnijih i najgledanijih američkih TV kanala PBS na kojem se ova poznata emisija i prikazuje.

„Zadržavanje vidljivosti, ali i ciljana promocija Hrvatske kao atraktivne i sigurne turističke destinacije u ovim je tržišnim okolnostima iznimno važna. Siguran sam kako će efekti snimljene emisije biti višestruko pozitivni. Naša će zemlja, zajedno s Dubrovnikom, milijunskom američkom auditoriju biti dodatno približeni kao sigurna i dobro pripremljena turistička odredišta.“,

Izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„Hrvatske prirodne ljepote česta su scenografija filmskim blockbusterima, serijama i reality showovima. Promocija i prepoznatljivost Hrvatske postiže se kreativnim turističkim uslugama. One uključuju obilazak lokacija snimanja, izrade autentičnih suvenira ili storytellinga čime razvijamo novi turistički proizvod. Uvjereni smo kako će povijesna, kulturna i gastronomska ponuda Dubrovnika u najboljem svjetlu prikazati Hrvatsku u jednoj od najuspješnijih američkih turističkih emisija.“,

istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Promocija na američkom tržištu

S poznatim voditeljem i novinarom susrela se direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić. Poželjela mu je dobrodošlicu te istaknula važnost promocije Dubrovnika na američkom tržištu.

„Snimanje emisije ovakve vrste iznimno je važno za promociju na nama jako važnom američkom tržištu. Nadamo se kako će se poboljšanjem epidemiološke situacije u budućnosti i povećati broj Amerikanaca“, zaključila je Hrnić.

Emisija „The Travel Detective“ prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije. PBS uz nacionalni ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja. Njihove web stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.

Greenberg snima i radijske emisije o Dubrovniku

Osim televizijske emisije, „putnički detektiv“ Greenberg će tijekom četiri dana boravka u Dubrovniku snimati i radijske emisije za CBS radio mrežu. Ona broji više od tisuću stanica diljem SAD-a. U tim će emisijama Greenberg, zajedno sa svojim sugovornicima, sudjelovati u brojnim aktivnostima. Obradit će razne teme iz povijesti, kulture, umjetnosti, ali i gastronomije. Posjetit će brojne poznate atrakcije, kao što su gradske Zidine, najstarija karantena Lazarete, otok Lokrum, ali i poluotok Pelješac gdje će kušati poznata vina i malostonske kamenice.

Fotografije: gore: Ana Hrnić i Peter Greenberg, dolje: Peter Greenberg, TV ekipa u Dubrovniku

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr