Ivica i Marica, opera-bajka za sve generacije 

Opera-bajka Ivica i Marica doživjet će premijeru u petak 16. 10. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije u 19:30 sati. Zbog novih epidemioloških mjera ova glazbeno-scenska poslastica održat će se bez publike, no bit će emitirana na HRT-u.

Kreativni tim

Unatoč posljedicama potresa, ali i pandemiji, prvorazredna ekipa kreativaca predvođena redateljicom Petrom Radin mjesecima se, u teškim i neizvjesnim uvjetima, pripremala za najnoviji projekt Minimini ciklusa, koji će u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije ugledati svjetlo dana! 

“Tim iz snova” okupio se za ovu originalnu glazbeno-scensku produkciju. Sve su prva imena opere – na čelu s Martinom Tomčić kao Vješticom, dirigiranja – “novi ljubimac” zagrebačke publike Dawid Runtz, koreografije – Igor Barberić, kostimografije – Dženisa Pecotić, scenografije – Branko Lepen, rekvizite i mini-scene – Dunja Niemčić i mnogi drugi. Prepjev libreta na hrvatski jezik načinio je Hrvoje Banaj.

Ukradena umjetnost

Poznatu priču braće Grimm u verziji njemačkoga opernog majstora Engelberta Humperdincka odlučili su ispričati za naše doba, na nov i aktualan način. “U ovoj Ivici i Marici vještica ne krade dušu nego umjetnost. Otima glazbu i glasove”, ističe redateljica Petra Radin. Ona je ujedno i autorica Minimini ciklusa. U njemu su već s uspjehom postavljene glazbeno-scenske predstave Ježeva kućica te Božić kod Zimogroznih.

Partneri projekta su Hrvatski Crveni križ i Građanski nogometni klub Dinamo. Oni su kroz donaciju novčanih sredstava Zagrebačkoj filharmoniji omogućili izvedbu opere Ivica i Marica. Na taj su način pružili podršku hrvatskoj umjetnosti i kulturi. Ovom produkcijom Zagrebačka filharmonija, u svjetlu 150. obljetnice koju obilježava ove sezone, učinit će još jedan iskorak ususret novoj, mladoj publici.

“Kad instrumenti utihnu, a djeca postaju nijemi zarobljenici čelične krinoline i bivaju pretvoreni u šarene kolačiće, vještičji smijeh zaori se cijelom dvoranom i zavije u veo orkestralnu šumu. No ljudski duh i nepresušna umjetnost nikada ne mogu utihnuti, a snaga se nalazi upravo u onima koji nastavljaju voditi ovaj svijet – djeci, Ivici i Marici“, poručuje redateljica najavljujući novu produkciju.

To je više nego dovoljan razlog da ne propustite ovu glazbeno-scensku poslasticu. Zbog nje se, kao i uvijek u Off ciklusu, a možda i više nego ikad, isplati “Isključiti probleme i uključiti ono što svi najviše volimo – dobru glazbu”!

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr