Fjällräven vardag linija: savršen partner za dnevni bijeg u prirodu

Riječ Vardag u švedskom jeziku označava „svakodnevni život“. Upravo na temelju toga je nastala istoimena Fjällräven linija razvijena za sezonu jesen/zima 2020. Linija Fjällräven Vardag osvaja svojim jednostavnim dizajnima, svakodnevnom funkcionalnošću te jasnom povezanošću s bogatim Fjällrävenovim nasljeđem. Prošle su godine predstavljeni Vardag ruksaci i torbe koji su doživjeli veliki uspjeh. Sada je Vardag prava obitelj proizvoda koja uključuje Anorake, hlače i pulovere. Izrađeni su od provjerenih i održivih materijala kao što je G-1000 Eco, Fjällrävenov novi materijal G-1000 Lite Eco Stretch te naravno organski pamuk. Svi Vardag proizvodi ponosno nose klasični upečatljivi Fjällräven logo iz ’70-ih. Osvojit će sve one koji traže odjeću i opremu koja će biti savršen partner za svladavanje svakodnevnih gradskih zadataka, ali i poneki vrlo poželjan bijeg od gradskog okruženja u pustolovinu koja čeka iza ugla.

Fjällräven Vardag linija: most koji spaja grad i prirodu

Fjällräven vjeruje da bi svi trebali provoditi što je moguće više vremena u prirodi. Upravo zato je i stvorena linija Vardag; kako bi svaki vaš bijeg iz grada u prirodu prošao što glatkije. Kao svojevrsni most koji spaja gradski vrevu i mir prirode, Vardag komadi zamišljeni su tako da funkcioniraju jednako dobro na putu do škole ili posla, kao i u šetnji obližnjom šumom ili planinarskom stazom. Vardag linija se primarno sastojala od ruksaka i tote torbe, a za sezonu jesen/zima 2020 je prilično proširena. Tako je tu Vardag Anorak. Tradicionalni odjevni predmet u nordijskim zemljama ima iste jednostavne, ali briljantne značajke kao njegovi drevni prethodnici. Tu su patentni zatvarač do pola dužine kako bi hladnoća ostala vani, kapuljača, veliki prednji džep nalik tobolcu te dva prostrana džepa za ruke. Ovaj bezvremenski i izdržljivi komad prikladan je za čitav niz vanjskih aktivnosti tijekom cijele godine. Klasičan dizajn čini ga odličnim izborom za školu ili posao.

Anorak se naravno odlično nadopunjava s ostalim elementima kolekcije. Vardag Sweater okruglog ovratnika od ugodnog džersej pamuka te Vardag Trousers od novog G-1000 Lite Eco Stretch koji pruža dodatnu rastezljivost i udobnost. Vardag Trousers imaju 5 džepova. Zahvaljujući svojoj izdržljivosti i funkcionalnosti odlične za aktivnosti koje spajaju grad i prirodu, primjerice šetnja psa ili vožnja bicikla.

Ne biti u trendu naš je cilj, misija i vizija!

Mnoge outdoor kompanije znaju proizvesti izdržljivu odjeću i opremu. No, koliko su ti proizvodi održivi ako djeluju zastarjelo nakon godinu dana? Ne previše ako pitate Fjällrävenovu direktoricu za održivost Christiane Dolva Törnberg. „Kakva korist da je proizvod izrađen od najizdržljivijeg materijala na svijetu ako će zastarjeti godinu dana nakon što ste ga kupili? Ugljični otisak koji je nastao proizvodnjom nikako se ne može kompenzirati brojem korištenja. Mora postojati nešto što će stvoriti emocionalnu povezanost vas i proizvoda, a zahvaljujući čemu ćete proizvod nositi godinama, pa čak ga i proslijediti sljedećoj generaciji“ zaključuje Dolva.

Švedska fondacija za strateško istraživanje okoliša MISTRA, ozbiljno se pozabavila brojkama vezanim uz korelaciju između životnog ciklusa odjevnog predmeta i ugljičnog otiska koji je nastao njegovom proizvodnjom. Prema istraživanju, osoba u Švedskoj nosi jaknu 140 puta, što dakle čini njezin životni ciklus. No kada bi ta osoba jaknu koristila dva puta više, ugljični otisak bi se gotovo prepolovio. To potvrđuje vrijednost onoga što u Fjällrävenu rade još od svog osnutka 1960. godine. Zato se toliko trude stvoriti proizvode koji će biti voljeni od svojih vlasnika dugi niz godina.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr