Ležernost uživanja na obali Andamanskog mora

Tajland, kao jedna od definitivno najpoželjnijih destinacija, atraktivna je u svako doba godine. Kao svoje odredište izabrat će je i putnici-početnici, ali i oni iskusniji, koji mu se redovito vraćaju. A oni koji ga nikada nisu posjetili, u čudu se pitaju: Što je toliko privlačno na Tajlandu?

Nešto za svakoga

Odgovor je vrlo jednostavan. Tajland je velika i raznolika zemlja u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe. Ljubitelji prirode izabrat će njegov sjeverni dio, oni željni luksuza, ali i romantike njegove otoke, ekoturisti neotkrivenu unutrašnjost, a ljubitelji kulture raskošne hramove u kojima će ujedno pronaći savršeni mir. Tajland je popularan i među volonterima jer nudi brojne mogućnosti rada i putovanja, ali i među partijanerima koji biraju ležernije destinacije.

Imala sam sreću proputovati Tajland, kako se to kaže, uzduž i poprijeko, i usuđujem se svrstati tajlandsku kuhinju među najbolje na svijetu. To je dodatan razlog da ga posjete i ljubitelji gastronomije. Moje posljednje putovanje u Tajland, ono prošlogodišnje, bilo je potpuno opušteno, bez ikakvih planova i očekivanja. Tako je možda i najbolje, ako odlučite odmoriti se. Na Krabi smo se „prebacili“ direktnim letom iz Singapura, što se pokazalo jako praktičnim – povezati odmor u velikom i zanimljivom gradu s ležernošću užitka na rajskim plažama.

Smještaj za svakoga

One koji na obalama Krabija očekuju plaže s bijelim pijeskom, moram  razočarati. Bijeli pijesak pronaći ćete na okolnim otocima Andamanskog mora, bez obzira na to boravite li na njima, ili ih posjećujete u sklopu jednodnevnog izleta.

Ako ste jedan od sretnika, poput nas kojima se ukazala prilika boraviti u predivnom i posve neobičnom resortu Rayavadee, na poznatoj plaži Railay Beach, doživjet ćete bijele plaže i u obalnom dijelu Krabija. Te bijele plaže dostupne su samo gostima resorta jer su zaštićene visokim stijenama i nedostupne s javne plaže. Zahvaljujući tome, uživat ćete u vlastitom miru, uz dobru knjigu i vrhunsku gastronomsku ponudu.

Ako vam dosadi ljenčarenje na plaži, prošetajte do druge strane resorta, do plaže Rilay, poznate po visokim kamenim liticama koje se uzdižu okomito iznad mora. To je jedno od najpopularnijih odredišta penjača iz čitavog svijeta. Želite li dobiti kvalitetan smještaj po pristupačnoj cijeni, proguglajte Beyond Resort Krabi, smješten na lijepoj plaži. Laganom šetnjom, desno od resorta, stići ćete do brojnih lokalnih restorana. Resort je dodatno atraktivan zbog velikog bazena koji se nalazi tik uz plažu, za sve one koji se boje „morskih nemani“ (za koje ovdje nitko nije čuo).

Suživot s lokalcima

Prije nekoliko godina imala sam sreću otići s lokalnim ribarima na vrše. Kakav je to bio doživljaj! Vrše na Andamanskom moru ne izgledaju ni približno kao naše. Radi se o…više o temi Andamansko more pročitajte u broju 52 magazina.

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr