Ruinart večera za pamćenje u restoranu Pelegrini, ambasadi najstarijeg šampanjca na svijetu

 

Prvih dana mjeseca ožujka u posjet Hrvatskoj stigla je posebna gošća iz najstarije šampanjske kuće na svijetu. Gđa. Louise Bryden mlada enologinja, predstavnica Ruinarta stigla je zbog vrlo posebne prigode.

Naime, Louise se u ime kuće koju predstavlja na poseban način zahvalila gospodinu Rudiju Štefanu, Chefu i vlasniku restorana Pelegrini u Šibeniku, koji je prepoznat kao restoran ambasada ove najstarije šampanjske kuće na svijetu.

Upravo je Rudi Štefan prvi u Hrvatskoj u ponudu Pelegrini restorana uvrstio Ruinart šampanjac te već godinama promovira ovu šampanjsku kuću, kao i sljubljivanje gastro delicija i šampanjca.

Rudi Štefan i njegov uigrani tim priredili su Ruinart šampanjsku večeru za pamćenje.

Uzvanici su uživali u više od 8 sljedova gastro savršenstva, koje je pratio Ruinart šampanjac, od Ruinart Brut R, Blanc de Blancs, Rose, Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007 i Dom Ruinart Rose 2004.

Večera, koju je u suradnji s Pelegrini restoranom organizirala Miva galerija vina, distributer i zastupnik Moet Hennessy grupe, u kojoj je i Ruinart šampanjska kuća, završila je Hennessy Paradis konjakom koji je ovaj put serviran na Givre način tj ohlađen na -23 stupnja.

Kako bi ova večer uistinu bila prava poveznica Ruinart kuće, koja je poznata po svojoj povezanosti s umjetnošću, Chef Rudi Štefan, priredio je još jedno iznenađenje.

Poslije drugog slijeda jela, uzvanici su prošetali do male crkve, sada atelijera u povijesnoj šibenskoj jezgri gdje ih je čekala paleta boja, platna i kistova. Motiv za platno bila je boca Ruinart šampanjca te su uzvanici nakon završenog slikanja, uživali u zalogajima koji su izgledali identično kao i palete boja za platno.

Svoje radove gosti su ponijeli kući kao dio sjećanja na ovu divnu večer u kojoj se slavilo sljubljivanje gastro delicija restorana Pelegrini, umjetnosti  i  Ruinart šampanjca.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr