Denver – The Mile-High City

Denver nazivaju i The Mile-High City, jer se nalazi na 1609 metara nadmorske visine, no unatoč tome može se pohvaliti sa čak 300 sunčanih dana godišnje.

Blue Bear

Nešto viši od 12 metara, zaštitni znak Denvera – Blue Bear – (službenog naziva „I See What You Mean“, ili u prijevodu „Vidim što misliš“, lokalnog umjetnika Lawrencea Argenta) „vreba“ sve posjetitelje Colorado Convention Centera. Plavi medo je samo jedan od mnogobrojnih primjera lokalne ulične umjetnosti u Denveru, koja čini Metro Denver kolekciju. Zanimljiva je činjenica da ovdje toliko vole uličnu umjetnost, da Metro Denver godišnje u njezino ime prihodi više nego bilo koji drugi američki grad. Više o ovom gradskom simbolu, ali i o ostalim zanimljivostima i događanjima u gradu, pronaći ćete na službenoj web stranici Visit Denver.

Kaubojski outfit

Gotovo ni jedan vestern iz holivudske produkcije nije počeo sa snimanjem, da prije toga nije naručena prepoznatljiva kaubojska odjeća iz denverske Rockmount trgovine, koju je osnovao „Papa“ Jack Weil 1946. godine. Otada do danas nalazi se na istom mjestu, u kući izgrađenoj 1909. godine. „Papa“ kako su ga od milja zvali, bio je najstariji CEO u svijetu, i vodio je tvrtku do navršenih 107 godina života. Brend je postao popularan nakon što je prvi u svijetu patentirao košulju s drukerima na džepu. Svi američki predsjednici, poznati glumci, glazbenici, sportaši i ostale javne osobe imaju barem jednu košulju ovog cijenjenog brenda, a tko ih sve nosi, možete vidjeti na zidovima trgovine, prepunim fotografija poznatih ljudi. Jer to je pitanje prestiža. Danas trgovinu vodi Jackov unuk Steve, treća generacija Rockmountovih….više o temi Denver pročitajte u broju 50 magazina…više o temi Denver pročitajte u broju 50. magazina.

[dss_masonry_gallery images=”5366,5374″ gallery_orderby=”rand” columns=”2″ _builder_version=”3.25.3″ width=”80%” module_alignment=”center”][/dss_masonry_gallery][dss_masonry_gallery columns=”2″ _builder_version=”3.23.2″ width=”80%” module_alignment=”center”][/dss_masonry_gallery][dss_masonry_gallery _builder_version=”3.23.2″][/dss_masonry_gallery]

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr