GVATEMALA – MAYE I VULKANI

 

Republika Gvatemala država je u Srednjoj Americi, u kojoj je prema nekim dokazima bilo života još 18 000 godina prije Krista. U novijoj povijesti, po dolasku u ono što se zvalo Novi svijet, Španjolska je početkom 1519. poslala nekoliko ekspedicija na Gvatemalu međutim, kako ova regija nije bila bogata mineralima (zlatom i srebrom) kao Meksiko i Peru,  nisu je smatrali važnom. Danas njena mješavina krajolika planina, vulkana i tropskih šuma te bogata povijest mami putnike.
Možda će vas za Gvatemalu zainteresirati činjenica da je neki nazivaju najimpresivnijim nalazištem kulture Maya na svijetu najbolje vidljivom u Tikal Nacionalnom parku ili da je sa svoja 33 vulkana jedno od najboljih mjesta za njihovo penjanje u cijeloj Centralnoj Americi ( na vulkan Acatenango možete penjati cijelu noć i ujutro uživati u sitnim erupcijama i izlasku sunca nad vulkanom) ili će vas zainteresirti najfotogeničnije mjesto Gvatemale, tržnica Chichicastenango, jedna od najvećih u Centralnoj Americi na kojoj možete naći doslovno svašta, san svakog fotografa.
Ako još niste uvjereni popis se nastavlja, šarmantni glavni grad Gvatemala City ili nezaobilazna Antigua koju zbog španjolsko-barokne arhitetkture smatraju najljepšim gradom Gvatemale ili pak Flores, šareni gradić na jezeru Peten Itza. Možda malo plivanja, hikinga i istraživanja u Semuc Champey jednom od prirodnih čuda Gvatemale. Pa vulkansko jezero Atitlan najdublje u Centralnoj Americi ili planine od vapnenca u sjevernom Alta Verapazu zapanjujuće složenog sustava špilja. I popis prirodnih, arhitektonskih i kulturnih ljepota se nastavlja i nastavlja…..i mami svakog putnika da je posjeti i nastavi otkrivati sam.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Broj tiskanog izdanja

Volite putovati i čitati o putovanjima?

Postanite i vi naš suradnik!

Pošaljite nam vaše fotografije i tekstove e-mailom ili donesite osobno u redakciju.
Najbolje reportaže ćemo objaviti i nagraditi.

Izjava o privatnosti

 Redakcija: 10000 Zagreb, Kosirnikova 17 

Telefon: +385 1 4618898

Radno vrijeme: radnim danom 9-16 sati

PIŠITE NAM

Vaša mišljenja, komentari, kritike i pohvale su nam važne kako bi magazin PLACE2GO postao još bolji. Stoga se veselimo svakom pismu koje primimo od naših čitatelja. Pišite nam na info@place2go.hr